Fuss – most ne csak magadért!

Jótékonysági futás a gyerekekért Badacsonyban


2016. 08. 22.


Szép nyár végi program az a jótékonysági futás, amit a Laposa Birtok és a Stádium Klub augusztus utolsó szombatjára szervez. A Badacsonyt kell körbefutni, és lehet váltóban is indulni. A nevezési díjakból befolyt összeggel a helyi általános iskolát és óvodát, valamint a II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthont támogatják.

A badacsonyi KisHableány beach food bisztró elől rajtolnak el a Dűlőre Futunk résztvevői augusztus 27-én, délelőtt 10 órakor. A 12 kilométeres távot teljesíthetik egyéniben vagy 3 fős váltóban. A váltóban az egyes szakaszok 3, 4, illetve 5 kilométeresek.

térképdűlőre

Akik egyéniben indulnak, 3000, akik váltóban, összesen 6000 forinttal támogatják a a badacsonytomaji általános iskola és óvoda diákjait, valamint a Fonyód-alsóbélatelepi II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthont. Az otthon lakóinak jó állapotban lévő sportfelszereléseket is gyűjtenek, így a rendezvény alatt egy gyűjtőponton bárki leadhatja a számára feleslegessé vált sporteszközöket és ruházatot. A futásra ezen a linken lehet nevezni augusztus 21-ig. Erre természetesen a helyszínen is lesz lehetőség, de megéri előre regisztrálni, hiszen az online nevezők Dűlőre Futunk pólót kapnak ajándékba.

pipitér

Életkép a badacsonytomaji Pipitér óvodából

És persze lesznek díjak is, ezekben a kategóriákban: a leggyorsabb férfi és női egyéni, férfi, női és gyerek váltó, valamint a legjobb helyi férfi és női versenyző. Külön jutalmat kap a legfiatalabb és legidősebb versenyző. Az ajándékok között Alcatel okos órák és más Telekomos ajándékcsomagok, BonVino kétszemélyes hétvége, borkóstoló és borcsomagok a Laposa Birtok felajánlásával, a Magyar Borok útja Rally Borvacsorái, családbarát csomagok, és még sok egyéb felajánlás vár a résztvevőkre.

vissza

Indul a visszaszámlálás!

Laposa Zsófiától megtudtuk, azért egy sporteseménnyel szeretnék támogatni a gyerekeket, hogy ösztönözzék őket a mozgásra. Abban bízik, hogy az első Dűlőre Futunk rendezvénnyel hagyományt teremtenek. Mióta meghirdették a versenyt, a környezetében sokan elkezdtek futni, így szerinte már csak ezért is megérte belevágni az egészbe.
Az esemény fővédnöke Monspart Sarolta világbajnok tájfutó, védnöke Balog Gábor világbajnok öttusázó.
A szervezők azt szeretnék, hogy ne széledjen szét mindenki a futás után, ezért este hat órakor az Egry József Múzeumban (Badacsony, Egry sétány 21.) a Pogány Madonnát vetítik, 21:00 órától pedig a Happy Dixieland Band játszik a frissTeraszon (Badacsonytomaj, Római út 179.).

 


Ajánlom a Facebookon