Ünnepi hétvége az északi parton

Koncertek, kiállítások és előadások augusztus 20-án


2016. 08. 19.


A hétvége programjait nézegetve megállapíthatjuk, hogy a Balaton-felvidék most is tökéletes választás a kikapcsolódásra, akár családdal, akár barátokkal jövünk. Sok koncert, kulturális rendezvény és persze kiváló borok meg ételek várják a vendégeket.

A Balaton északi partján számos hely közül választhatunk, ha tartalmas programokra vágyunk a hétvégén. Még tart a Balatonfüredi Borhetek, 20-án este nyolckor a Makám lép fel, vasárnap pedig a Maszkura és a Tücsökraj ad koncertet. Szintén ezen a napon este héttől a VI. Partitúra Összművészeti Kurzus záró koncertjét hallgathatják meg, a Gyógy-téren Horgas Eszter fuvolaművész és tanítványai lépnek fel.

horgaseszter

Horgas Eszter a füredi Gyógy-téren

Tapolcán is a bor körül forog ez a hét, az Ünnepi napok és Borhéten pénteken este fél tízkor a Kelemen Kabátban áll színpadra, a szombat este 9-kor kezdődő tűzijáték után, 22:00-kor pedig a Honey Beast játszik.
Révfülöpön Magna Cum Laude koncert 21:00 órától, előttük az indie-alternatív-folk stílusban zenélő Bagossy Brothers Company szórakoztatja a közönséget.

magna

Magna Cum Laude Révfülöpön

A badacsonytomaji frissTeraszon 20-án egy hajnalig tartó közös bulizásra várnak mindenkit. A Deep Terrace Party a csodás badacsonyi naplementében kezdődik 18.00 órakor, a befejezés időpontja pedig csak a vendégeken múlik! Ugyanitt este nyolckor a hazai blues meghatározó alakja, Fekete Jenő énekes, gitáros, dalszerző, előadóművész ad koncertet Horváth Misivel, a szájharmonika királyával.
Badacsonyban még dübörög a Rózsakő Fesztivál, amit jó szívvel ajánlunk családoknak is, például bohócversennyel is várják a gyerekeket. A Szigligeti Hagyományőrző Napok fellépői pedig bábszínházzal, és lesz itt még solymászbemutató, apródavatás, íjászati bemutatók és vándorszínészek is.

szigliheti hagyományőrző

Szigligeti hagyományőrzők

A vonyarcvashegyi Bor- és Csemegeszőlő Fesztivál zárónapja lesz 20-án, itt este hétkor bábelőadással indul a program, aztán az Experiment Blues zenekar ad koncertet, majd Dj Szunyog pörgeti a lemezeket. Az államalapítást a keszthelyi Palettában családi programmal ünneplik. Jó zenékkel, egész nap vagány BBQ ételekkel, bizsergető fröccsökkel, (gyerekeket almafröccsel), focival és rengeteg játékkal várják a vendégeket a Yacht Kikötőben. A zenei felelős este 6 óráig DJ Szasza, akit egy kis lazulós Sunset DJ set követ, Babos Judit zongoraművész közreműködésével.

családi7vége

Családi nap a Palettában

A hétvége levezetéseként vasárnap mozizhatunk a frissTeraszon (a Sideways –Kerülőutak c. filmet vetítik), ebédelhetünk a Laposa Birtokon, vagy beülhetünk a Szeremley Borház hűvös lugasa alá, ahol este nyolc órától Rakonczai Imre játszik zongorán. Egy biztos: nem lesz könnyű választani a kínálatból, de tény az is, hogy kár lenne bárhol máshol eltölteni az ünnepi hétvégét, mint itt, az északi parton!

(Részletekért kattintson a Program menüpontra!)


Ajánlom a Facebookon