Íme, az év strandétele!

Balatoni Kör: a Kishableány és a Paletta Big Mekkje a legjobb 2016-ban


2016. 08. 10.


A Balatoni Kör által alapított Év strandétele díjat idén a badacsonyi KisHableány és a balatonboglári Paletta specialitása nyerte, a kecskesajtos-bazsalikomos Big MEKK, amely egyszerre különleges, harmonikus, viszonylag könnyen elkészíthető és univerzális strandétel. Zöldfűszeres cserszegtomaji kecskesajttal, gyenesi rozsbagettel és rezi zöldségekkel készül.

kishableany_bigMEKK

Fotó: Heim Alexandra/welovebalaton.hu

 

Az előválogatást idén is a We Love Balaton portál végezte, a döntést pedig háromtagú zsűri hozta: Stahl Judit, Kalas Györgyi az Index, és Zirig Árpád az Origo gasztro újságírója.

Év felfedezettje különdíjat kapott a vonyarcvashegyi The Spot Grill & Bar strandbüfé. Idén nyitottak, az indoklás szerint nagyon szerethető hely, és hamar a Balaton legjobb strandbüféjévé válhat. A lángos és a burger műfajában egyszerre tudott újat mutatni Spot lángosburgerük, a hozzá készített coleslaw és az egyedi mártogatós szószok.

the spot burgere

A díjakat a Balatoni Kör alapítója és szóvivője, Kardos Gábor adta át, aki szerint a színvonal javítása úgy lehetséges, ha látványosan megújítják a kínálatot, és magasabb minőségi sztenderdeket tudnak megfogalmazni. Pontosan ezért hirdették meg már tavaly a helyi alapanyagokból készített kreatív ételek zászlaját vivő Beach Food programot, ami valódi alternatíva lehet a balatoni büfékultúrában az igénytelen, rossz minőségű mirelit ételekkel szemben.

(nyitókép: Heim Alexandra)


Ajánlom a Facebookon