BALATONI KÖR

Összefogás a minőségi vendéglátásért


2016. 04. 21.


A Balatoni Kört húsz balatoni borász és vendéglátó hozta létre 2014. március 21-én, hogy a hagyományos tömegturizmushoz képest magasabb szintre emeljék a vendéglátást.

A régiós érdekvédelmi szervezet a helyi borokra, ételekre és alapanyagokra építve igyekszik megújítani a balatoni gasztronómiát. Egységes arculattal, egységes logó alatt a balatoni régióhoz tartozó hat borvidék és három megye adminisztratív megosztottságát is szeretnék csökkenteni. Azzal, hogy a helyi, környékbeli termékekre teszik a hangsúlyt, a munkahelyteremtésben is szerepet vállalnak a szervezet tagjai.

970571_648664848538668_2071077131_n

A Kör megelapítása

Az elmúlt két évben elindították a Beach Food és a Kóstold körbe a Balatont! mozgalmat és megalapították az év strandétele díjat. Minden évben, amikor a tó vize eléri a 20 fokot, megszervezik a Balaton napja nevű strandszezonnyitó pikniket. Tervezik a Balaton Séfje-díj megalapítását és Balaton-védjegy létrehozását, amellyel a régiós minőségi kézműves termékekre hívnák fel a figyelmet. Áprilisban pedig megszületik a BalatonBor, egy pontosan meghatározott kritériumrendszernek megfelelő, egységes régióbor.

A Balatoni Kör tagjai 2016. tavaszán:

Bergmann Ernő

Bezerics Dániel

Bujdosó Ferenc

Csapody Balázs

Dobai András

Dobosi Győző

Florian Zaruba

Golyán Niki

Gutman László

Gyukli Krisztián

Hertzka András

Istvándy Gergely

Jásdi Attila

Kardos Gábor

Kovács Tamás

Laposa Bence

Légli Ottó

Martonosi Zsolt

Molnár Júlia Dóra

Nagy István

Nagy László

Nagy Miklós

Pach Gábor

Pálffy Attila

Pócz József

Söptei Zsolt

Szeremley László

Tóth Balázs

Trombitás Tamás

Váli Péter


Ajánlom a Facebookon