Friss divatért irány Balatonfüred!

Balaton Summer Pop Up Design Boutique Balatonfüreden július 17., vasárnapig.


2016. 07. 14.


Vasárnapig még vásárolhattok az első nyári pop up designer boltban a Hotel Silverline-ban a Tagore sétány és a füredi kikötő bejáratánál. Anna Daubner, EVE by Eva Remenyi, Zigi Brand, Bódis Boglárka – Elysian és Cakó Kinga márkája, a CAKO legjobb darabjait találjátok az instant boltban. Ha Füreden jártok most a Kékszalag miatt, mindenképp ugorjatok be a tervezőlányokhoz!

 

pop up store Balatonfüreden

pop up store Balatonfüreden

 

Ékszereket EVE by Eva Remenyitől, ruhákat Oláh Zsigmondtól (Zigi), Cakó Kingától (CAKO), Bódis Boglárkától (Elysian)és Daubner Annától válogathattok. Ezek a holmik inkább a 25-30 év feletti korosztály számára szóló elegáns, egyedi vonalvezetésű darabok finom anyagokból. A tervezők közül Cakó Kinga kifejezetten kötődik a Balaton északi partjához; erről a kötelékről és a kollekcióról beszélgettünk.

 

Cakó Kinga ruhát igazít 2016 tavasz-nyári kollekciójának bemutatóján.

Cakó Kinga ruhát igazít 2016 tavasz-nyári kollekciójának bemutatóján.

 

Honnan az északi part szeretete?

 

A Balaton nekem gyerekkori szerelem, egészen kiskorunktól Balatonakarattyán töltöttük a nyarakat a családommal, aztán a szüleim beleszerettek a Káli-medence szépségeibe és Szigligetbe, ahol több hetet is töltöttünk nyaranta a szigligeti alkotóházban, mert több generációs művész családból származom, ezért adott volt, hogy ilyen közegben nőttünk fel. Végül a Szent-György hegyen lett a bázisunk már vagy 15 éve. Nekem az itt töltött idő adja a legjobb feltöltődést és boldogságot, ezért ahogy tudok, rohanok le ide Budapestről.

CAKO tervek

CAKO tervek

 

A ruháidon visszaköszön ez a kötődés a tájhoz?

 

A kollekcióim egyik fő inspirációs forrása a természet, nagyon szeretek elveszni a részletekben: egy-egy kutyasétáltatás alatt nézni a fényeket, a növények részletekben gazdag szépségét és színeit. Ezekből mind ötletet merítek a ruhákhoz.

 

CAKO 2016 tavasz-nyár

CAKO 2016 tavasz-nyár

 

A pop up boltban milyen ruháidat vásárolhatja meg a hazai friss divatra nyitott közönség?

 

Tavaszi-nyári kollekciómban a geometrikus elemek főleg a szabásvonalakban jelennek meg. A kollekcióm fő inspirációs forrása az 1970-es évek geometrikus formavilága, ami a ruhàk sziluettjében és az arányok elvágásában jelenik meg. A kollekció fő színe a napsárga, de megjelenik a fehér és a türkiz is, a víz és az ég hideg kékjét szimbolizálva. David Hockney 1967-es, A nagy csobbanás című festménye különösen erős hatású volt számomra, ahogy megjelenítette a felszabadult nyári életérzést.

 

CAKO 2016 tavasz-nyár

CAKO 2016 tavasz-nyár

A Balaton Summer Pop Up Designer Boutique július 17., vasárnapig Balatonfüreden, a Hotel Silver Resortban (Zákonyi Ferenc utca 4.) várja a divatőrülteket.

 


Ajánlom a Facebookon