Térség: Keszthely

Kóstold Körbe a Balatont

Megjelent a Balatoni Kör minimagazinja, amely abban segít, hogy milyen helyeket érdemes felkeresni a Balaton környékén - borászattól cukrászdáig, étteremtől

Betartott ígéret

Régóta várjuk, sokat hallottunk és beszéltünk már róla, most végre itt van: Budapesten és Balatonfüreden a múlt héten bemutatták a

TALAJ, ÍZEK, ILLATOK AZ ÉSZAKI PARTON

A szőlő a talajból felvett, létfenntartásához és növekedéséhez szükséges mikro- és makroelemek jelentős részét szőlőszemekben halmozza fel. A borfejlődés során

FEHÉR BORT ADÓ FAJTÁK AZ ÉSZAKI PARTON

Laposa József badacsonyi tájrendező mérnök - és nem mellesleg a Laposa pince megalapítója - bemutatja az északi part jellemző fehér

BALATONI KÖR

A Balatoni Kört húsz balatoni borász és vendéglátó hozta létre 2014. március 21-én, hogy a hagyományos tömegturizmushoz képest magasabb szintre

Az északi part klímája

A Balaton-környék éghajlatát a változatos domborzat és a nagy felületű víztükör jelentősen befolyásolja. A tó vize az alacsony vízmélység következtében

Egy kékfestő borász

A 19. század sikert sikerre halmozó sümegi borszállítója kékfestőként kezdte. Hamar felismerte a bor-nagykereskedelemben rejlő lehetőségeket, és eredeti szakmájának hátat

Több száz éves alapokon

„El kell felejtenünk, hogy szezonról és szezonon kívüli időszakról beszéljünk. Van nyári, őszi, téli és tavaszi szezon, és ennek megfelelő

Fast Casual a Balatonnál

„A Télikert igazi fast casual restaurant lett, épp, ahogy megálmodtuk. Ez az elnevezés egy egészen új trendet takar, valahol félúton

Borok az ünnepekre

Ajándékok megvásárolva. Összeállt az ünnepi menü a fejedben. Előhalásztad a szekrény mélyéről a karácsonyi dekorációt. Ugye az ünnepi borsorról sem

Északi part – amiért szeretjük

Mitől lesz egy borvidék különleges és egyedülálló? Itt, az Északipart oldalain könnyű a helyzetünk: sokoldalú, három borvidéket magába foglaló borrégiót

Téli étteremajánló

Nemrég ellátogattunk a nem csak szezonálisan nyitva tartó északi parti éttermekbe, megkóstolandó a téli szezonra hangolt fogásokat, s felmérve így


Vissza