Két agyféltekés gasztrobuli Köveskálon
Gasztronómia, pszichológia, közélet és pénzügyek egy kertben
A boros útikalauz után elmondjuk, mi vár a Kálibulin arra, aki nem csak enni-inni, hanem picit tanulni/gondolkodni is szeretne. A program hangsúlyozottan két agyféltekés, érzelemre, érzékekre ható témák és kőkemény gazdasági-közéleti előadások jól megférnek majd egy kertben.
![_red1916](https://eszakipart.hu/wp-content/uploads/2016/09/RED1916.jpg)
vidám fiatalok a 2015-ös Kálibulin
A slágertéma természetesen a gasztronómia, a Kálibuliban igazi „nagyágyúkkal” lehet beszélgetni. Eljön Mautner Zsófi, Herczegh Ági, Harmath Csaba, valamint Pintér Katalin, a Gerbeaud, az Onyx, és az Émile, valamint Csapody Balázs, a Kistücsök tulajdonosa is.
![1-a-mautner-zsofi](https://eszakipart.hu/wp-content/uploads/2016/09/1.a-Mautner-Zsófi.jpg)
Mautner Zsófi
Az élet sok más érdekes és fontos kérdése is kínál bőséges gondolkodni és beszélgetni valót. Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta a mesék és választásaink kapcsolatáról mesél: milyen karaktert válasszunk magunknak, vajon az igaz út vagy a cselszövések visznek közelebb céljainkhoz. Almási Kitti az élmények hajszolásáról beszél: miért érezzük azt, hogy folyamatosan bizonyítanunk kell, közben alapvető dolgokban nem tudunk helytállni. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus a kulináris és érzéki élvezetek kapcsolatáról tart előadást: igaz-e, hogy a gasztro az új szex, mennyi evés, és mennyi intimitás része az életünknek, és melyikre vagyunk éhesebbek?
A másik féltekének szóló kínálat is gazdag. Katona Csaba és Praznovszky Mihály történészek a 19. századi Balatonról, nagy, értékteremtő nemesi családokról és kis hamiskártyásokról, könnyűvérű füredi hölgyekről mesélnek. Csernok Miklós (kiszámoló) és Sándorfi Balázs (bankmonitor) abban segítenek kiigazodni, hogy vajon igaz-e hogy az egyetlen üdvözítő befektetési forma az ingatlan és hogy a normál állampolgár mit kezdjen a lassan negatívba forduló kamatokkal.
![14100498_1682356685420207_8508036950065044254_n](https://eszakipart.hu/wp-content/uploads/2016/09/14100498_1682356685420207_8508036950065044254_n.png)
Csernok Miklós
Gordon Ákos (Virgo-iwiw) és Kis Ervin Egon (e-ker blog) arról beszélgetek egymással és a közönséggel, lehet-e a Balaton a magyar Szilícium-völgy, ha ennyi tenni vágyó, és produktív életszakaszban lévő „bebíró” költözik ide, és kezd itt új életet, vagy kicsit más körülmények között folytatja a régit. Stumpf András (mandiner) és Szakonyi Péter (napi.hu) minicsörtét vív arról, hogy vajon az eddig természetesnek vett mozdulatlan társadalomszerkezetek miért váltak hirtelen mobillá: a pestiek vidékre költöznek, a vidékiek Pestre, a magyarok Európába, az európaiak Európán túlra… miért indul útra mindenki? Vitézy Dávid pedig a közlekedésfejlesztés nagyobb összefüggéseit tárja fel: milyen hatással lehet egy döntés a turizmusra és a gazdaságra, és mit tanulhatunk a száz évvel ezelőtti balatoni fejlesztésekből.
![2-vitezy-david-ko%cc%88zlekedesi-muzeum](https://eszakipart.hu/wp-content/uploads/2016/09/2-Vitézy-Dávid-Közlekedési-Múzeum.jpg)
Vitézy Dávid
A gasztro élvezetek, beszélgetések és előadások mellett workshopok is várják az érdeklődőket. A divat és illattrendektől a kenyérsütésen át a lakberendezésig kérdezhetnek a vendégek a Kálibuli szakértőitől, itt lesz például Zólyomi Zsolt parfümőr, és Molnár Attila négyszeres magyar barista bajnok.
![zolyomi-zsolt-720x1024](https://eszakipart.hu/wp-content/uploads/2016/09/zólyomi-zsolt-720x1024.jpg)
Zólyomi Zsolt
És persze lesznek izgalmas és szórakoztató gyerekprogramok is. Varró Dani versel és Gryllus Vilmos zenél a gyerekeknek, akik traktor és tűzoltóautó-mászásban és ügyességi feladatokban is kipróbálhatják magukat.
![feelusion EP First-31k](https://eszakipart.hu/wp-content/uploads/2016/09/feelusion-EP-First-31k.jpg)
Gryllus Vilmos
Este pedig a sok összegyűjtött információ után levezetésként a szervezők egy szolid, de annál jókedvűbb bulira várják a közönséget, amit Rakonczai Imre vezényel, helyesebben ad elő zongorán.
További információk, jegyvásárlás itt, a Kálibuli boros kínálatáról pedig itt olvashat.
Ajánlom a Facebookon