Északipart Grand Tour

Nyár a ’15-ös évjárat legjobb boraival


2016. 07. 20.


Most hétvégétől szeptember végéig minden szombaton délután Grand Tour ’15-ös évjáratkóstoló az északi part legjobb borászataiban – Csopaktól a Szent György-hegyig. 16 borász, 32 esemény, 100 bor, az év legnagyobb borkóstolója. A múlt szerdai vihar különös aktualitást ad a most induló sorozatnak, hiszen újra bebizonyította, hogy az olyan nem kiegyenlített éghajlatú országokban, mint amilyen a miénk, különös jelentősége van az egyes évjáratoknak.

GTV

Évjárat. Megjósolhatatlan, kiszámíthatatlan, szeszélyes, és ettől nagyon érdekes. Legalább olyan egyedi, mint a termőhely vagy a borokat készítő borász, szóval érdemes minél többet tudni róla. Az Északipart szombaton 16 borászat részvételével nagyszabású kóstolósorozatot indít, ez az Északipart Grand Tour: Csopaktól Szigligetig a legfontosabb fajtákkal megmutatjuk, hogy milyen a mostantól elérhető 2015-ös évjárat. A névsor: Dobosi (Szentantalfa), Borbély (Badacsony), Bencze, Gilvesy, Szászi (Szent Görgy-hegy), Istvándy Pince (Káptalantóti), Istvándy Jenő Pincészete (Szentbékkálla), Kaal Villa (Mindszentkálla), Laposa (Badacsony), Liszkay (Monoszló), Pálffy (Köveskál), Sabar (Káptalantóti), Söptei (Csopak), Szt. Donát (Csopak), Trombitás (Szentbékkálla), Váli (Badacsonyörs), Villa Tolnay (Csobánc).

IDŐPONTOK

16 borász, 16 különböző habitus, megközelítés, felfogásmód, 32 alkalom a kóstolásra, és ehhez 100 bor – a legújabb évjáratból. És milyen ez a 2015-ös évjárat? Egy szóban: jó, bővebben: a jobbak közül való, részletesen pedig: meg kell kóstolni. Mielőtt belevágunk, Kovács Tamás (Szt Donát, Csopak) segítségével most megmutatjuk, milyen volt az utolsó 5 évjárat itt a Balaton-felvidéken, hogy tudjunk mihez viszonyítani:

Szóval most szombaton kezdünk, Borbélyéknál Badacsonyban és Pálffyéknál Köveskálon.


Ajánlom a Facebookon