Búzalelke és Gilvesy – a legújabb Attrakció

Bor és kenyér egy helyen a káptalantóti piacon


2016. 08. 17.


A káptalantóti Liliomkert eddig is sok jóval kápráztatott el minket, most egy újabb hely nyílt a piacon, amiért szintén érdemes ellátogatni oda vasárnaponként. Kovács Bea, a Búzalelke Pékesség vezetője és Gilvesy Róbert borász arra gondoltak, a kenyér és a bor jól kiegészíti egymást, és létre kellene hozni egy olyan helyet, ahol együtt kóstolhatjuk ezt a párosítást. Így született az Attrakció.

DSC_6294

Kovács Bea (Búzalelke) és Gilvesy Róbert. és az Attrakció…

 

Frissen sült briós juhvajjal és házi lekvárral, bruschetta tönkölykenyérből, vargányás kenyér juhvajjal, fekete sóval meghintve, aszalt fekete ribizlis Búzalelkés pocak sült hússal és marinált hagymával – ilyen finomságokkal várta az Attrakció első napján, múlt vasárnap a vendégeket.

vajaskenyér

Vajaskenyér Búzalelke módra

Az ételkínálat változhat hétről hétre, attól függően, hogy éppen minek van szezonja. Az ételek mellé háziszörp jár, és persze Gilvesy Robi fenomenális, Szent György-hegyi borai közül három népszerű tétel, a Kacér, a Bohém, és a Rajnai Rizling.

IMG_1324

 

Kovács Bea és Gilvesy Róbert régóta kacérkodnak a gondolattal, hogy a kenyeret és a bort egy platformon is be kellene mutatni a közönségnek, ráadásul a Gilvesy borok eddig nem voltak ott a Liliomkertben. Robi azt mondja, miután megismerte azt a minőséget és kreativitást, ami Beát és termékeit jellemzi, nem volt kérdés, hogy vele dolgozzon. Fontosnak tartotta, hogy egy színvonalas helyet hozzanak létre azoknak, akik rajonganak a gasztronómiáért, és ahol egyszerű ételeket kínálnak, kiváló alapanyagokból elkészítve.

 

És hogy miért Attrakció? Egyrészt azért, mert a büfét a főbejárattól nem messze, egy cirkuszi kocsiban alakították ki. És a szónak két jelentése is van. Rendkívüli ügyességet igénylő feladatoz jelent, és bizony kötéltáncot járnak a Balaton környéki vendéglátók is, hiszen szolgáltatásaikra leginkább még mindig nyáron van igény, akkor viszont folyamatosan a topon kell lenniük. Az attrakció eredeti jelentése pedig a vonzerő, és ők készen állnak arra, hogy ebben a kis cirkuszi kocsiban mindig valami olyat mutatnak, amivel odavonzzák az embereket. A premieren ez már biztosan sikerült.


Ajánlom a Facebookon