Térség: Badacsony

Könnyed elegancia

„Ha valaki a Hotel Bonvinoban hajtja álomra a fejét, akár úgy is érezheti, hogy egy borászati üzemben berendezett design-lakosztályba csöppent

Mindenütt jó, de…

„Beszélhetünk vendéglátóiparról és vendéglátásról. A kettő között óriási a különbség. Mi az utóbbit képviseljük, ezért nem emeljük tovább szobáink számát

EGY ÉV A HEGYEN 2.

Bakó Ambrus kis tételben, sajátos és egyedi módszerekkel készíti borait Badacsonyban, az utóbbi években rendre elnyerve a szakma elismerését és

Kamumentes önkifejező

„Korábban eszem ágában sem volt bort készíteni. De amikor idejöttem, megérintett a hely szelleme. A pince a Káli-medencében életforma. Ha

Káli esszencia

„Talán az a sikerünk titka, hogy az állandóság mellett hajlandóak vagyunk a folyamatos fejlődésre, megújulásra, miközben tartjuk megfizethető árainkat, ragaszkodva

TROMBITÁS BORHÁZ, SZENTBÉKKÁLLA

"1987-ben vettem az első 1625 négyzetméternyi területet, ahol valamikor szőlő volt. Azóta szisztematikusan sikerült kialakítani Szentbékkálla egyik legszebb dűlőjében Velétén

KÖRÖS-KÖRÜL TERROIR

„Az agroturizmus hívei vagyunk, amelynek lényege, hogy egy helyen van a pince, a présház, a szőlő, a vendégház és az

Lassan és biztosan

„A föld közelsége utáni vágy talán a korral jár, de nálam a szőlőbirtok vásárlásánál bizonyára az is szerepet játszott, hogy

Giccs-bizniszből mintaborászat

„Nekünk, akik régóta itt élünk, és az őseink is itt éltek a Káli-medencében, fontos, hogy ezt a tradíciót, a szőlőtermesztés

Egy kicsapott diák boldogsága

„Nem sok olyan bortermő helye lehet a nagyvilágnak, mint a Balaton-felvidék, ezen belül is Monoszló, és a Pangyér dűlő. Kr

Lépésről lépésre a csúcsig

„Mi a jó ebben itt? Az, hogy nincs kérdése az embernek. Megérkezik, leül az ország egyik legszebb pontján, kap egy

Egyirányú utca a boldogságba

„Mi itt értéket hozunk létre, és ezt a lehető legjobb tudásunk szerint kell csinálni. Nem tudok és nem is akarok


Vissza Tovább