Négyszázan futottak dűlőre a gyerekekért

Óriási sikere volt az első badacsonyi jótékonysági futásnak


2016. 08. 28.


Több mint 400-an vettek részt a Laposa Birtok és a Stádium Klub augusztus utolsó szombatjára szervezett jótékonysági futásán. A nagy érdeklődés nemcsak a szervezőknek okozott örömet: a nevezési díjakból befolyt összeget a badacsonytomaji iskola és óvoda, valamint egy déli parti gyermekotthon kapta.

Szombaton délelőtt a badacsonyi KisHableány beach food bisztró elől indultak el a Dűlőre Futunk résztvevői, akik ezen a napon nemcsak saját egészségükért, de a rászoruló gyerekekért is futottak, méghozzá a Badacsony-hegy körül. Akadtak, akik a 12 kilométeres távot egyedül bevállalták, mások váltóban indultak, 3, 4, vagy 5 kilométeres szakaszokon.

futás2

Regisztráció a KisHableány előtt

Akik egyéniben indulnak, 3000, akik váltóban, összesen 6000 forinttal támogatták a badacsonytomaji általános iskola és óvoda diákjait, valamint a Fonyód-alsóbélatelepi II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthont. Az intézmény lakóinak jó állapotban lévő sportfelszereléseket is gyűjtöttek. Azért is sportrendezvény keretében adományoztak a gyerekeknek, hogy ezzel a kicsiket ösztönözzék a mozgásra és az egészséges életmódra.

futás8

Laposa Bence

futás3

Boronkay Péter kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok paratriatlonista az indulók között – számára edzés is volt a futás a riói Paralimpia előtt

Lapos Bence elmondta, az első Dűlőre Futunk fergetegesen jó hangulatú volt, ahogy az esti afterparty is a frissTeraszon. Akadt olyan alsós diák, akik az egész távot egyéniben futotta végig. Örültek annak is, hogy számos helyi indult a versenyen, akik az előkészületekben is sokat segítettek, így közösségteremtő ereje is volt a rendezvénynek.

futás5

Vigyázz, kész, rajt!

A szervezők nem titkolt célja, hogy a Dűlőre Futunk rendezvénnyel hagyományt teremtsenek, és ezentúl minden évben megrendezzék. Így aki idén lemaradt, jövőre biztosan pótolhatja!

A férfiak versenyét Józsa Gábor maratonfutó olimpikon nyerte 39:06 perccel

(Fotók: Bellus Áron, ironphoto.hu)

 


Ajánlom a Facebookon