Harcban az elemekkel: vendéglátók Füreden és környékén


2020. 03. 21.


Az elmúlt időszak eseményei teljesen új helyzet elé állította a balatoni vendéglátósokat is. A márciusi tavasz nem a szezon kezdetét, hanem egy teljesen új korszakot hozott, amire mindenki próbál reagálni, ráadásul úgy, hogy a helyzet percről változik.

A Karolina kávéház, amely az egyik zászlóshajója volt a négyévszakos, minőségi balatoni vendéglátásnak, szombati nappal (március 21.) a közönség számára bezár, elvitellel és házhozszállítással működnek tovább.
BDF_6901
Schindele Viktor elmondta, rengeteg alapanyaggal és tervvel készültek a szezonra, ehelyett naponta újraterveznek és gondolkodnak, munkatársaik bevonásával. Az alapanyagok nagy részét is az ő megsegítésükre fogják átcsoportosítani, illetve próbálnak mindenki élethelyzetére a körülményekhez képest megfelelő megoldást találni.
A házhozszállítás szűkített kínálattal működik, de a süteményeken kívül a házi specialitásokat is lehet házhoz kérni, így sonkát és kenyeret is.

Dobai András, a Kredenc tulajdonosa májusban indult volna egy új, jobban pizzára és melegkonyhára, és kevésbé a személyes jelenlétére épülő koncepcióval.
Feelusion 18 EP I-46

A szicíliai inspirációjú új irány 10 év után teljesen más fazont adott volna a Kredencnek, ami mind a vendégek, mind a tulajdonos szempontjából egy családbarátabb helyet jelent. A májusi nyitás egyelőre elmarad, de elindult a pizzarendelés, amit házhoz egyelőre nem lehet kérni, de a Blaha Lujza utcában előrendelés után felvehető.
UPDATE: elindult a házhozszállítás!

A Neked Főztem tulajdonosa, Horváth Csongor már régebben becsukta mind a két egységüket, és nem is gondolkodik kiszállításban a jövőben sem. Azt viszont nem zárta ki, hogy közösségi főzésekben, kisebb csoportok ellátásában kivegye a részét tapasztalatával, de a klasszikus értelemben vett vendéglátást nem látja elképzelhetőnek egyelőre.

A Péklány tulajdonosa, Zeliska Orsi több alkalommal is a facebookon osztotta meg tapasztalatait, kéréseit.
bs_190527_peklany_zeliska_orsi_bfured_DSC_7452_samples800

Ők alig bírnak a megnövekedett forgalommal, ráadásul vásárlókörükben egyértelműen érezhető a Balatonra költözők számának növekedése, aminek negatív hatásairól Orsi szintén ott írt.

Az Arácsi cukrászda napközben nyitva van, de csak elvinni lehet a csökkentett kínálatból (sós, édes teasütémények, krémes, alapsütik), de tortarendelést felvesznek.

Feelusion 18 EP III-20

Kara Zsuzsa elmondta, igyekeznek minél több munkatársukat megtartani.
UPDATE: 03.22 határozatlan időre bezárt a cukrászda

Füred-Csopak-Paloznak térségben még több étterem is étterem szállít házhoz, tegnap a Petrányi Borteraszon is úgy döntöttek, bezárnak, és a házhozszállításra állnak át, egyelőre viszont helyben lehet átvenni az előrendelt ételeket és borokat
Feelusion EP III-29

nyitvatartó/átvételes/házhozszállító helyek:
(A listát folyamatosan bővítjük)

Szent Donát Borkúria
Vígmolnár
Sáfránkert
Szomszéd kertje
Tigris
Szezam Sushi
Sparhelt

témában még cikkeink

Bevásárlás vagy házhozszállítás? Próbáljuk nyugodtan: mit együnk a Balatonon?

Bort, burgert, békességet


Ajánlom a Facebookon