BALATONI KÖR
Összefogás a minőségi vendéglátásért
A Balatoni Kört húsz balatoni borász és vendéglátó hozta létre 2014. március 21-én, hogy a hagyományos tömegturizmushoz képest magasabb szintre emeljék a vendéglátást.
A régiós érdekvédelmi szervezet a helyi borokra, ételekre és alapanyagokra építve igyekszik megújítani a balatoni gasztronómiát. Egységes arculattal, egységes logó alatt a balatoni régióhoz tartozó hat borvidék és három megye adminisztratív megosztottságát is szeretnék csökkenteni. Azzal, hogy a helyi, környékbeli termékekre teszik a hangsúlyt, a munkahelyteremtésben is szerepet vállalnak a szervezet tagjai.
Az elmúlt két évben elindították a Beach Food és a Kóstold körbe a Balatont! mozgalmat és megalapították az év strandétele díjat. Minden évben, amikor a tó vize eléri a 20 fokot, megszervezik a Balaton napja nevű strandszezonnyitó pikniket. Tervezik a Balaton Séfje-díj megalapítását és Balaton-védjegy létrehozását, amellyel a régiós minőségi kézműves termékekre hívnák fel a figyelmet. Áprilisban pedig megszületik a BalatonBor, egy pontosan meghatározott kritériumrendszernek megfelelő, egységes régióbor.
A Balatoni Kör tagjai 2016. tavaszán:
Bergmann Ernő
Bezerics Dániel
Bujdosó Ferenc
Csapody Balázs
Dobai András
Dobosi Győző
Florian Zaruba
Golyán Niki
Gutman László
Gyukli Krisztián
Hertzka András
Istvándy Gergely
Jásdi Attila
Kardos Gábor
Kovács Tamás
Laposa Bence
Légli Ottó
Martonosi Zsolt
Molnár Júlia Dóra
Nagy István
Nagy László
Nagy Miklós
Pach Gábor
Pálffy Attila
Pócz József
Söptei Zsolt
Szeremley László
Tóth Balázs
Trombitás Tamás
Váli Péter
Ajánlom a Facebookon