A Balaton napja

Az év legnagyobb strandpartija: szombaton indul a fürdőszezon


2016. 06. 17.


A Balatoni Kör idén is megrendezi nagyszabású szezonnyitó rendezvényét, a Balaton napját, vagyis az idei strandszezon ünnepélyes megnyitását. Az időpont: június 18., délután 2 óra. Ez lesz az év legnagyobb strandpartija Közép-Európában. A hagyományteremtő rendezvényt tavaly indították útjára tíz település részvétével, most Keszthely, Gyenesdiás, Szigliget, Badacsonytomaj, Fövenyes, Zánka, Balatonfüred, Alsóörs, Siófok, Zamárdi, Boglár, Fonyód Fenyves, Balatongyörök és Balatonmáriafürdő strandjaira várják a vendégeket.

xxx

Szombaton, mivel a víz hőmérséklete már meghaladja a 20 fokot, pontban délután 2 órakor minden strandon tóbafutó-versennyel nyitják meg a strandszezont, majd fél 3-kor körbekoccintják a tavat a térség májusban bemutatott új borával, a BalatonBorral. Ezután büféversenyek, gasztropiknik, kreatív fröccs- és fröccskoktél készítési vetélkedők lesznek a megújuló balatoni kínálat, az új strandbisztró trendek bemutatására, valamint sok más színes program várható a különböző helyszíneken. A gyerekeknek homokvárépítő és papírhajó-versenyek, sokféle játékos vagy komolyabb sportprogram, vízimentő-bemutatók, a klasszikus vízi- és strandsportokon kívül kötélhúzással, kreatív ügyességi vetélkedőkkel, retro fürdőruha-bemutatóval, sellőkosztüm-versennyel, piknik kosár szépségversennyel és hasonló meglepetéseket tartogató programokkal. Több helyszínen is lesz élő zene és estig tartó strandparti.

11429947_687448294717310_4785869588823638849_n

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park az iskolák bevonásával Balaton-ismereti vetélkedőkkel is készül és több más kulturális program is színesíti majd a balatoni összetartozás napját. A különféle helyi programokat a Balaton napja közösségi oldalán lehet megnézni.

A két kiemelt helyszín idén Balatongyörök és Balatonmáriafürdő lesz.


Ajánlom a Facebookon