Új időszámítás a köveskáli Kővirágban
Az időnélküliség, a szabadság és a kötöttségek nélküli jólét – ez határozza meg a legendás étterem és szálláshely idei szezonját. Ezen a nyáron szándékosan visszavesznek a tempóból a vendégek és önmaguk kedvéért.
A tulajdonos házaspár, Zakar Kata és Mészáros György igazi úttörők voltak a Káli-medencében. Tizennyolc évvel ezelőtt az elsők között nyitottak éttermet a régióban, a ma már gasztrofalunak is nevezett Köveskálon.
Elsők között értették meg a változás szelét: felismerték, hogy az északi part nem csak nyáron gyönyörű. És ha nem is mindig könnyű, egy olyan éttermet igyekeztek vinni, ahol minőségi – sokszor helyi – alapanyagokból kiváló ételeket kóstolhat a vendég, csodálatos környezetben.
Szálláshelyeik a kezdetektől fogva télen-nyáron nyitva vannak, és mindent megtesznek azért, hogy a szezont is minél jobban kihúzzák. Disznóvágást és karácsonyi vásárt is tartottak, és voltak olyan évek, amikor már a februári hétvégeken is kinyitottak, mert volt rá igény.
A Kővirág mint szálláshely és mint étterem folyamatosan az élvonalban van, annyira, hogy a Michelin-kalauz is felfigyelt rájuk: háromszor is bekerültek a kiadványukba mint ajánlott étterem. Ez pedig nemcsak feladattal, hanem felelőséggel is jár. A Kővirág messze földről híres: most már nemcsak a hazai, hanem a külföldi vendégek között is népszerű. Akik pedig felkeresik őket, sokszor elvárással jönnek, és a folyamatos „topon levés” nem egyszerű feladat.
A teljes cikket az Északipart magazinban olvashatjátok!
Rendeld meg digitálisan vagy nyomtatva: https://magazinly.com/eszakipart
Vagy keresd az alábbi árushelyeken: bit.ly/eszakipart2025
Ajánlom a Facebookon