Ha kicsit komolyabbra vágyik

Klasszikus zene 7 helyszínen, júliustól október elejéig.


2016. 07. 21.


Az északi part komolyzenei programokban is bővelkedik. Keszthely, Gyulakeszi, Vigántpetend, Szigliget, Szentbékkálla: bemutatunk néhányat.

 

Helikoni Éjszakák | Festetics Kastély | Keszthely, július 8. – augusztus 31.

A Kastélyban minden szerdán 21:00 és éjfél között megelevenedik a múlt. Kellemes esti kulturális program élőzenével, melynek során korhű ruhába öltözött vezetők mutatják be a főúri enteriőr-kiállítás termeit.

 

Helikoni Éjszakák

Helikoni Éjszakák

Komolyzenei estek | Szigligeti Vár | július 23., augusztus 6., 20-21., szeptember 24., október 8., 22-23.

A szigligeti Vár koncertekkel, hagyományőrző napokkal, komolyzenével készül a nyárra. Július 20. és augusztus 10. között szerdánként komolyzenei koncertek, július 23-án a Magna Cum Laude, augusztus 6-án pedig a Szabó Balázs Bandája zenekar várja az érdeklődőket. Augusztus 20-21-én a hagyományőrző napokra kerül sor, de az élet ősszel sem áll meg: szeptember 24-én szüreti felvonulással, október 8-án várfutással, október 22-23-án süllőfesztivállal készülnek a szervezők.

Petendi Völgykomolyzene | Vigántpetend | július 22.-31.

Az érdeklődők jellemzően 15:00, 17:00 és 19:00 időpontokban számíthatnak koncertekre a Művészetek Völgye programjának részeként. A fesztiválhoz csatlakozó Vigántpetend jóval nyugalmasabb életet él a fesztivál alatt, mint Kapolcs település, ezért a komolyzene is  jobban illik ide. Sok egyéb mellett lesz Anima Musicae Kamaraznekar, Szent Efrém Férfikar, orgonaestet ad Kovács Botond Árpád, fellép a Simplicissimus, a Triola és a Flautett Fuvolanégyes. A pontos és részletes programleírás itt található a Petendi Völgykomolyzene helyszínre szűrve.

Komolyzene | Csigó Malom, Gyulakeszi, július 30., augusztus. 3., 4., 6., 8.

A Pro Arte Művészeti Galéria és Szalon nívós művészeket hív meg idén öt alkalommal a Csigó Malomba. A programok sorrendben: Pilinszky est Hrutka Róbert, Alex Fender és Kalmus Felícián előadásában, Görög Enikő és Görög Noémi zongoraestje, St. Martin fúvós estje, Mozart, Schubert és Schumann legszebb darabjai hegedűn és zongorán Csermák Éva és Füzi Nóra előadásában, valamint Paganini 24 Capriccio-ját adja elő a virtuóz hegedűművész, Jávorkai Sándor. A koncertek után megtekinthető a Stílus Galéria antikvitás kínálata és az R.Törley Mária szobrászművész és G. Heller Zsuzsa kerámiaművész alkotásaiból készült tárlat.

templom03

Komolyzenei koncertek Szentbékkállán

Komolyzenei koncertek Szentbékkállán | Barokk templom | július 23., 30., augusztus 6., 13., 20., 27.

Szentbékkálla későbarokk temploma ezen a nyáron már kilencedik alkalommal szolgál komolyzenei koncertek otthonául. Detvay M. Marcellának, a Grazioso Kamarazenekar vezetőjének szervezésében csendül fel a muzsika a templomban minden szombaton. A soron következő est fellépőiről és műsoráról itt található tájékoztatás, Július 31-én, vasárnap délelőtt 11:00 órától pedig a Balaton Kamarazenekar Mozart és Csajkovszkij műveit játssza a 25. Káli Vígasságok alkalmából.

 


Ajánlom a Facebookon