Ahol a bor körül forog a világ

Indul a Badacsonyi Bor7


2016. 07. 14.


Ma indul a Badacsonyi Bor7, amelyen 17 napon keresztül 14 környékbeli pincészet (mások mellett Laposa, Váli, Fata, Istvándy, Borbély), legjobb borait kóstolhatjuk meg, profi zenészek lépnek fel, de nem lesz hiány ételkülönlegességekből, művészeti programokból és egyéb kulturális örömökből sem.

borhét2
A gasztroélmények fokozására kemencében sült finomságok, sajtkülönlegességek és sokvariációjú kürtős kalács és pogácsa szolgál. És egy jó hír a pálinkarajongóknak: a Badacsonyi Pálinkaház jóvoltából a hegy eredetvédett területéről származó szőlőfajtákból és törkölyeikből készült pálinkákkal is megismerkedhetnek a vendégek.

borhét5
És hogy ne csak igyunk, együnk is: hét étterem a rendezvény ideje alatt Bor7 menüvel várja a vendégeket. Íme az éttermek, ahol rendelhetünk menüt: Aranypatkó, Muskátli, Borbarátok, Rózsakő, Óbester, Halászkert, valamint a Szent Orbán Borház és Étterem. Ha ezek közül három helyre ellátogatunk, és a programfüzetbe pecsétet szerzünk vendéglátóinktól, egy üveg bor a jutalmunk, amit a badacsonyi Turinform Irodában vehetünk át. És begyűjthetünk még egy palackkal, ha végigjárjuk a 14 kiállító borászat faházait, és kóstolunk a Badacsonyi Pálinkaház kínálatából is. Itt azonban igyekeznünk kell, mert borkóstoló után csak az első száz vendégnek jár jutalombor!

borhét6
Ha tele a hasunk, és már a kezünkben pihen valamelyik pincészet remeke, nincs más dolgunk, mint ellazulni, és átadni magunkat az élő muzsikának. A fellépők között olyan kedvencek szerepelnek, mint a KFT, a Dal 2016 nyertese: Freddie, a Happy Dixieland Band, ByeAlex, Petruska András, Dobrády Ákos és a Balkan Fanatik.

A részletes program innen tölthető le.

(Fotók:https://www.facebook.com/BadacsonyBor7)

borhét7


Ajánlom a Facebookon