Minőségi steakek a Lavendertől
Egyre népszerűbb az otthoni steaksütés és a barbecue-zás (BBQ). A nagyobb élelmiszerüzletek hűtőiben is megtalálhatóak már a szeletelt, vákuumcsomagolt, érlelt steakhúsok.
A balatonvilágosi Lavenderben a világ számos pontjáról származó, érlelt, prémium marhahúsokkal dolgoznak.
Az érlelési folyamat eredményeként koncentráltabbak, intenzívebbek az ízek, ami a kulináris élményt tovább fokozza, és az otthoni sütögetésnél segít nekünk abban, hogy a családunk vagy a vendégeink el legyenek bűvölve.
A húsrész kiválasztásánál (bélszín, ribeye, hátszín) az egyéni ízlés a meghatározó, ahogy a sütési fokozat (rare, médium, well done és a többi) esetében is.
Fontos, hogy a hűtőből kivett húst pihentessük sütés előtt, amíg a belső hőmérséklete a szobahőmérsékletet el nem éri. Ehhez és az optimális sütési időtartam meghatározásához is kitűnő segédeszköz a maghőmérő.
A recepteket és a teljes cikket az Északipart magazin legújabb lapszámában olvashatjátok!
Rendeld meg digitálisan vagy nyomtatva: https://magazinly.com/eszakipart
Vagy keresd az alábbi árushelyeken: bit.ly/eszakipart2025
Ajánlom a Facebookon