Ecsettel és kalapáccsal

B. Hegedűs Piros és P. Kovács Péter kiállítása Paloznakon


2016. 07. 04.


Ti találkoztatok már olyan polgármesterrel, aki a települése kiállítóhelyén lámpát szerel a kiállítás megnyitása előtt? Paloznaknak ilyen polgármestere van.

 

HPIM5416

A hivatalos kezdés előtt húsz perccel érkeztem B. Hegedűs Piros kiállítására, és az a látvány fogadott, hogy Czeglédy Ákos egy létra tetején épp egy makrancos reflektort motivált munkára. Sikerrel, mert a berendezés életre kelt, s a fény mellett hőt is bocsátott ki magából, amiből egyébként sem volt kevés a teremben. Ennek ellenére megint jöttek, kopogtattak, gyűlt a kíváncsi tömeg.

HPIM5432

Rövidesen a polgármester is földre szállt, s kedvesen büszke szavakkal foglalta össze, hogy a takarosan felújított kiállítóterem hányféle műfaj művészét látta már vendégül. Július 20-ig B. Hegedűs Piros festőművészt marasztalják, aki nem jött egyedül: P. Kovács Péter szobrászművész foglalja vele a helyet térben.

13567041_1027957773906190_6625857926751858814_n

Pöttyös ruhában B. Hegedűs Piros festőművész, mellette kék ingben P. Kovács Péter szobrászművész, zakóban a kiállítást megnyitó Prof. Dr. Dirk-Jan Kamann

A kiállított alkotások nyári telitalálatként értékelhetők: színesek, vidámak, kedvesek és elgondolkodtatóak egyben. Piros finom női kezében az ecset olyan utakat jár be, amiket magunk által megválasztott mélységben követhetünk. Maradhatunk a puszta látvány kellemes lebegésében, vagy saját személyes élményeink által vezérelve eljuthatunk egészen filozofikus hangulatba is.

HPIM5429

A festőnő ügyesen választott maga mellé vendégművészt: P. Kovács Péter vasai egyszerre viccesek és könnyedek, ugyanakkor van bennük egészséges önirónia is. Mindez remek precizitással előadva.

HPIM5436

Csak ajánlani tudjuk a kiállítást, s ha már ott vagytok nézzetek körül a faluban, érdemes egy sétát tenni. Tiszta udvar-rendes ház amerre a szem ellát.


Ajánlom a Facebookon