Csak kérdések vannak- Mi van vele: Mészáros Zoltán


2020. 04. 16.


Az Oliva felújítás alatt, az ideiglenes bisztrót a nyitás után három héttel be kellett zárni, a VeszprémFest megrendezése kérdéses, a Veszprém EKF programok sorra maradnak el. Hogyan tovább most? Mi van vele rovatunkban Mészáros Zoltánt kérdeztük.

A VeszprémFesttel a jelenlegi álláspont a kivárás, csak kérdések vannak. Mikor lehet rendezvényeket tartani majd? És ez nem csak jogi kérdés, mikor lesz az embereknek kedve, mersze és pénze tömegrendezvényre menni? A jegyvásárlói visszajelzéseink alapján nagyon bizakodóak az emberek, nagyon szeretnének jönni a fesztiválra.

88210828_3006029326113739_3554550569513254912_o

A jelenleg lefagyott szponzoráció, a kulturális támogatások felélednek-e, s ha igen mikor, és milyen mértékben? Néhány szponzorunk jelezte már, hogy nem tudnak ez évben mögöttünk maradni. És akkor még a nemzetközi fellépőkről nem beszéltünk. Sorra mondják le az európai fesztiválokat, és a turnékat, attól tartok, ez a folyamat ide is érhet majd, és a júliust, sőt akár az augusztust is érintheti.

A VeszprémFest vidéken egy nagy költségvetésű fesztiválnak számít, ahol a jegybevétel, a szponzoráció és a támogatások, állami, vagy a helyi önkormányzati források mind oszlopai a finanszírozásnak, és most az összes oszlop inog.

Mindenesetre várunk, május végén mindenképpen ki kell lépnünk a nyilvánosság elé, hogy mi lesz. Folyamatosan át és újra tervezünk mindeközben, de egyelőre a járvány az úr.

feelusion EP17 VP-11
Március közepén nagy átalakításba és felújításba kezdtünk az Olivában, az idén októberben 20 éves születésnapját már megújult külsővel és belsővel ünnepeli az étterem. Ez viszont azt jelenti, hogy konyha is teljesen új lesz, már állnak a falak, dolgoznak a gépészek, így nincs most működőképes konyhánk se.
Amúgy a 19-re lapot húztunk, ahogy mondják: pont a 3 hónaposra tervezett felújítás miatt egy bisztrót nyitottunk február végén, hogy a bezárás alatt ne veszítsük el a vendégeinket és legyen munkájuk a dolgozóinknak.
oliva
Ezt aztán 3 hét után be kellett zárnunk. Reménykedünk benne, hogy hamar elindul az élet, az új Oliva június közepe felé már terveink szerint készen lesz, nyithatnánk.

És persze az EKF projekt megvalósítását is érinti, ami most mindenhol történik.

Pont most márciustól szerettünk volna láthatóbbá válni, intenzívebbé tenni a kulturális aktivitásainkat, amikor lecsapott a vírus.

A korábban már nagy sikerrel debütált Pechakucha sorozatra készültünk, májusban Veszprémbe vártuk a Music Hungary konferenciát, a magyar zeneipar legnagyobb seregszemléjét, júniusban Füreddel közösen akartuk indítani az első Magyar Filmpikniket, nagy lendülettel készültünk a hagyományos nyári fesztiválok attrakció és tartalmi fejlesztésére, beindítottuk egy sok szempontból hiánypótló helyet, a Papírkutya kultúrkocsmát egy fiatal vállalkozó házaspár működtetésével, amit pár hét után be kellett zárnunk.
Veszprémvölgy - KT (41)
Ugyanakkor 2023 még odébb van, úgyhogy a programok előkészítése, azok tartalmi fejlesztése most is zajlik, a stáb dolgozik, egyik videókonferencia a másik után, és mi is erősítettük az online jelenlétünket, EKF abc néven videó sorozatot indítottunk a közösségi média felületeinken. Vagyis az élet azért nem állt meg, itt is áttervezés és újratervezés zajlik. Reméljük hogy a nyár vége, ősz már a miénk lesz a hagyományos értelemben is.

Fotó: Északipart archív – Molnár Bence


Ajánlom a Facebookon