Oázis a Balaton kapujában
Van egy hely a Balaton partján, ahol tényleg minden adott ahhoz, hogy lelassuljunk. Ahol a reggeli kávé mellett a saját partszakaszunkon nézhetjük a víz lágy fodrozódását, és ahol a naplementét pezsgővel a kezünkben, a jakuzziban ülve köszönthetjük. Ez a Kenese Bay Garden Resort, amely alig egy órára van Budapesttől – mégis elég messze ahhoz, hogy teljesen kiszakadjunk a sűrű hétköznapokból. Megnéztük, hogyan vált a hotel egy év alatt a Balaton egyik legizgalmasabb, legkeresettebb helyszínévé. Varga-Szabó Andreával, a szálloda projektmenedzserével egy kora nyári reggelen a hotel kertjében beszélgettünk egy csésze kapucsínó mellett.
A teljes felújítás után egy éve újranyitottak. Milyen fontosabb tanulságokat és visszajelzéseket gyűjtöttek ez idő alatt a vendégektől?
Óriási változáson esett át a szálloda a felújítás és bővítés alatt. A korábbi vendégek nem hisznek a szemüknek, hogy milyen nagy szintet lépett időközben a hotel, amely 4 csillag superior minősítést kapott. Nagy hangsúlyt fektetünk a barátságos és profi személyzetre, amely megtérülni látszik, ugyanis a vendégek többször kiemelik a recepciósok, éttermi és wellnessdolgozók segítőkészségét, odafigyelését, sőt a humort is dicsérik.
A szálloda naponta megújuló desszertkínálata elhíresült a tóvidéken. Mi alapján választják ki a szortimentet?
Nagyon örülök ennek a kérdésnek! A hotel saját cukrászai naponta készítenek új süteményeket és édességeket. A gasztronómiai csapat – séfünk vezetésével – rendszeresen egyeztet az ízvilágról a szezonalitás és a vendégek visszajelzése alapján. Így a desszertkínálat harmonizál a főételek stílusával, egyben a helyi alapanyagokhoz igazodik.
A teljes interjút az Északipart magazinban olvashatjátok!
Megvásárolható a Magazinly oldalán!
Ajánlom a Facebookon