Helyszín
Hévíz legexkluzívabb wellness szállodájában, a Lotus Therme Hotel & Spa-ban felejthetetlen élményekkel gazdagodhat. Az ötcsillagos szálloda 222 szobával és 10 lakosztállyal, tökéletes kényelemmel várja vendégeit.
Még több egyéb helyszín
KISHABLEÁNY
A ma oly’ divatos street food mintájára egy beach food bisztrót alakítottak ki Badacsony központjában. Persze a Kishableány kicsit klasszikus bár is, hisz a borok vannak középpontban. Főként Bezerics és Laposa borokat kínálnak, de még hat termelőtől tartanak tételeket, hogy legyen egy kis badacsonyi szortiment. A legkülönlegesebb ételük a vízi kutya, ami úgy néz ki, mint a hurka, de harcsából készül. Hot dog helyett adják. Az a céljuk, hogy gasztro központ legyenek, de bárki bármit rendelnek náluk, biztos lehet benne a vendég, hogy kiváló minőséget kap, és mind a dizájnban, mind az ételekben ott vannak ők is.
JÁSDI PINCE
A pince a 18. század végén épült, 1849-től Ranolder János veszprémi püspök családi borgazdaságának központja volt. Itt alapozták meg a csopaki borok hírnevét. Az épületegyüttes méteres falaival, terméskőből rakott hűvös pincéjével ideális helye a 21. század borászatának is, amely az egyik legismertebb az országban. A klasszicista épület mellett, csodálatos szőlők között épült fel a közelmúltban az elegáns Borterasz, amely a Balaton egyik legszebb völgyére nyújt kivételes panorámát. Jásdiék Csopak ikonikus fajtájában, az olaszrizlingben hisznek, amelyről mindig köztudott volt, hogy nagyszerű könnyű nyári borokat vagy akár fröccsbort is ad, de az elmúlt tíz-tizenöt évben Csopakon bebizonyították, hogy gondos szőlőműveléssel és
HOMOLA PINCÉSZET
Homola Szabolcs néhány éve kezdte minden előzmény nélkül, már ami a családi hagyományokat illeti. Első önálló évjárata 2009-ből való. A Homola Pincészet mára elismert szereplője a borpiacnak. A borászat 11 hektár saját birtokkal rendelkezik, de másoktól is vesznek szőlőt. A szakmai vezető Tokaj-hegyalja egyik fenegyereke, Homonna Attila. Két fajtára koncentrálnak, de természetesen ennél jóval nagyobb a szortiment. A fehérek közül az olaszrizling a zászlóshajó. Nem véletlen, hogy csatlakoztak a csopaki kódexhez, amely célul tűzte ki, hogy szabályozza a fajta készítésének módját. A kékfrankosban is nagy fantáziát látnak, amelynek kitűnő hely a tihanyi belső tó melletti Lapi dűlő. A könnyedebb stílust
VILLA MEDICI
A veszprémi Villa Medici Hotel & Restaurant diszkrét eleganciával, magas szintű szolgáltatásokkal áll a pihenni vágyók rendelkezésére csakúgy, mint a borospince, rendezvény termek, Wellington Pub, két nagyszerű étterem kerthelyiséggel, a wellness részleg pihenősarokkal és jacuzzival. A szálloda vezetői büszkék arra, hogy a magas színvonal mellett vendégeik „második otthonukként” tekintenek rájuk. Vendégeik 23 éves hűsége bizonyítja, hogy Veszprém vezető szállodái között szerepelnek.