Végül Jazzpiknik Best Of lett belőle – Mi Van Vele: Valde Orsolya


2020. 06. 19.


A Paloznaki Jazzpiknik is, mint minden más rendezvény, teljesen új, többször megoldhatatlannak tűnő, és folyamatosan új információk alapján változó helyzetbe került márciusban. A külföldi fellépőkkel egyeztetni, újakat szervezni, megoldani a jegyvásárlásókkal kapcsolatos kommunikációt – minden rendezvényszervező eddig ismeretlen kihívásokkal szembesült, amin néhány hét alatt kellett úrrá lenniük. Viszont augusztus közepétől úgy tűnik, mégis bulizhatunk kedvenc rendezvényeinken – Mi van vele rovatunkban Valde Orsolyát, a Paloznaki Jazzpiknik egyik alapítóját kérdeztük.

Amikor megjöttek az első hírek márciusban, persze minket is sokkszerűen ért, ami történt – ugyanakkor egyetlen percig sem gondoltam azt, hogy nem lesz Jazzpiknik. Ilyen helyzetben persze mindenki telefonál, egyeztet, keresi a lehetőségeket, időpontokat, de hogy elmaradna, az fel sem merült bennem.

valde orsi

Nagyrészt együttműködést és odafigyelést láttam a szakmában, próbáltuk úgy szervezni, hogy ne legyenek átfedések a rendezvények között, különösen itt a Balatonon, mi gyakorlatilag senki olyannal nem kerültünk egy időpontra, akikkel közös célközönségünk lenne.

Akinek több külföldi fellépője van, mint például nekünk, esélye nincs azzal odamenni az eredetileg leszerződött zenekarhoz, hogy jöjjenek új időpontokban

– nagyrészt turnékat szerveznek, aminek egy fellépés a része, ami így ugye nincs, plusz a karanténszabályok is nehezítették a szervezést – nem tudok úgy behozni valakit, hogy két hetet egy szobában kell ülnie, és utána tud fellépni. Volt olyan turnémanager, aki rettentő jót szórakozott azon, hogy mi mit szeretnénk tőle egyáltalán, így a távolabbról érkező csapatok kiestek.

Jazzpiknik2019_ChripkoLili-7628

Tudtuk, hogy azokra számíthatunk, akik a barátaink, és közvetlen kapcsolatunk van velük – akiket fel tudunk hívni, és a közelben vannak: Candy Dulferrel, aki imádja Magyarországot, a De Phazz és Mario Biondi óriás kedvenc volt, és a Kraak a Smaak is biztosan nagy buli lesz megint. A vendégek nagyon jól fogadták a változást, akik nagyon valamelyik fellépőhöz ragaszkodtak, azoknak felajánlottuk a jegyárvisszatérítést vagy a jövő évi felhasználást, de a többség jön az eredeti terv szerint az augusztus 20-i hétvégén.

jazzpiknik piknik

A nagyszínpad mellett sokszor méltatlanul kevés szó esik a többi helyszínünk fellépőiről és programjáról, pedig fantasztikus zenészek csinálnak fantasztikus teltházas bulikat.

Az, hogy Zséda fellép nálunk, szintén a történéseknek a következménye, nagyon nagy öröm. A közönségkedvenceink, mint például a Sárik Péter trió, vagy Pátkai Rozina ismét itt lesznek, de ez eleve is így volt,

azt mondhatjuk, hogy ha a nagyszínpadot szinte teljesen újra kellett terveznünk, a magyar fellépőink névsora szinte teljesen változatlan

– köszönhető a rugalmasságuknak. Ha belegondolok, tulajdonképpen így a végén, bejelentve már minden fellépőt, egy Jazzpiknik Best Of jött össze, ami a barátokon és a zenészek hozzáállásán is múlt, már nagyon várjuk, velük együtt.


Ajánlom a Facebookon