Megjelent az Északipart magazin legújabb száma


2024. 07. 09.


Idén nyáron megújult külsővel, felfrissült belsővel, 246 oldalnyi tartalommal, kétféle címlappal, de továbbra is a megszokott magas színvonalon jelentkezik az Északipart. A Balatonról a tópart rajongóinak! Északon és délen.

A számos izgalmas történetet felvonultató legújabb lapszámunkban többek között Bujtor Balázzsal elevenítjük fel a balatonszemesi vakációk legemlékezetesebb pillanatait, például amikor édesapja egy süllyedő hajóból mentett ki egy férfit.

Megismerhetjük az olimpikon Jakabos Zsuzsanna és a sztárfotós Pancsa Amanda legújabb elképzeléseit az egyedi fürdőruhákat bemutató Zaumi márkáról. 

Azt is megtudhatjuk, hogy minek vagy inkább kinek volt köszönhető a napozás divattá válása, amikor veszélyes összetevőjű krémekkel a bőrüket fehérítő nők inkább már az aranybarna árnyalatért kezdtek el rajongani.

Ha a magyar tenger partján történő sütkérezés helyett a hűs, erdei környezetbe tennénk egy kiruccanást, érdemes elolvasni Szádeczky-Kardoss Géza írását, aki a Balaton-felvidék rejtett kincseiről mesél az Északipart olvasóinak. A Vadlány-lukához, a Banya-fülkéhez vagy a Sárkány-likhoz kapcsolódó legendák biztosan sokaknak tartogatnak meglepetést!

A Balatonszemesen immár 75. nyarát töltő Ferkó sem szűkölködött élményekben: focizott a Fradiban, majd egy órásmester inasaként dolgozott az Uránia mozi mellett. Gyakori vendég volt az üzletben Gábor Zsazsa is, látogatásainak pedig elég meglepő oka volt.

Helyi borászokat is felfedezhetünk a magazinban, Szászi Endréék a birtokról mesélnek nekünk, Kolonics Károly pedig arról, hogy milyen különös módon szállt vissza rá öröksége, a „néma Szalai-féle birtok”. Megmutatjuk azt is, hol érdemes inni egy jót.

A figyelemre méltó életutak mellett a magyar kortárs képzőművészet legkiválóbbjaival is megismerkedhetünk. Az Északipart lapjain tizenkét művész vallomását olvashatjuk a Balatonról.

Az idei számban olvashattok még a tóhoz fűződő mondákról, a vízibiciklik történetéről, megismerkedhettek egy Zamárdiban dolgozó vízimentős felelősségteljes munkájával, egy legendás füredi vendéglőssel, valamint azt is megmutatjuk, hol érdemes fügét szüretelni a nyár hátralévő részében.

A fentieken kívül az Északipart még számos izgalmas történettel szolgál! A magazint keressétek az újságárusoknál és a benzinkutakon Budapesten és a Balaton körül! Veszprém vármegyében pedig a limitált kiadású kukoricás címlappal is beszerezhető!


Ajánlom a Facebookon