Helyszín
A veszprémi Villa Medici Hotel & Restaurant diszkrét eleganciával, magas szintű szolgáltatásokkal áll a pihenni vágyók rendelkezésére csakúgy, mint a borospince, rendezvény termek, Wellington Pub, két nagyszerű étterem kerthelyiséggel, a wellness részleg pihenősarokkal és jacuzzival. A szálloda vezetői büszkék arra, hogy a magas színvonal mellett vendégeik „második otthonukként” tekintenek rájuk. Vendégeik 23 éves hűsége bizonyítja, hogy Veszprém vezető szállodái között szerepelnek.
Még több egyéb helyszín
HUDÁK SZŐLŐBIRTOK ÉS BORÁSZAT
A Hudák Zoltán és Mátyás által működtetett kisméretű borászati üzem 10 hektár saját művelésű szőlőültetvényről készíti borait. Apa és fia mindketten hivatásos borásznak vallják magukat. Zoltán borászati tanulmányait a Rákóczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskolában kezdte Tokajban, innen a fővárosba vezetett az útja. A kertészeti egyetem elvégzése után a Dunántúlra került gyakorlatra. Dolgozott Aszófőn, Badacsonyban és Balatonfüreden. Mátyás a Lóczy Lajos Gimnázium elvégzése után a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakközépiskola diákjaként szerzett középfokú borászképesítést Balatonfüreden, jelenleg szintén a kertészeti egyetem (Corvinus) hallgatója, diploma előtt áll. Szakmai munkáját hivatalosan 2004-ben kezdte meg a család Aszófőn, Balatonudvariban, Csopakon és Tihanyban fekvő ültetvényein, valamint az
Zsóka Fogadója
Fogadónk a Balaton partjától 5 km-re északra, Szentantalfán található. Csendes, idillikus, családias környezet jellemzi apartmanjainkat, vendégházunkat és éttermünket is. A természetes alapanyagokból, kő és fa felhasználásával magas színvonalon felépített, klimatizált apartmanjainkba, amelyek 4-6 személyesek, várjuk a pihenni, kikapcsolódni vágyó párokat, családokat. Vendégházunkban 5 igényesen kialakított klimatizált szobáink 3-5 ágyasak, amelyek közül kettő családi szoba (szülők részére külön hálószoba). Kitűnő helyszíne lehet baráti társaságoknak, céges rendezvényeknek, esetleg nagy családok aktív vagy éppen nyugodt pihenéséhez. Összesen 54-57 személyt tudunk kényelmesen elszállásolni egész évben. Éttermünk télen -nyáron nyitva tart. Nyáron minden nap, szezonon kívül pedig hétvégente (péntek, szombat, vasárnap) várjuk kedves vendégeinket. Természetesen csoportok számára
PÁNTLIKA PINCÉSZET
A társaságot több mint húsz éve alapították, tulajdonosai magyar magánszemélyek. Negyven hektár saját szőlőültetvényt művelnek Dörgicse környékén. A falu 900 éves borkészítési hagyományait igyekeznek megőrizni és továbbvinni. Könnyű, friss, gyümölcsös borokat készítenek, túlnyomórészt reduktív technológiával, de kínálatukban megtalálhatók a hagyományos, hordós érlelésű tételek is. Fajtáik: olaszrizling, chardonnay, sauvignon blanc, pinot blanc, szürkebarát, sárgamuskotály, juhfark, zweigelt, kékfrankos, cabernet sauvignon. A mindennapok borai mellett prémiumtermékeket, szelekciókat és késői szüretelésű tételeket is készítenek. Saját törkölypálinka és habzóbor is színesíti a kínálatot. A pincészet rendszeresen részt vesz kiállításokon, borkóstolókon, szervezett bírálatokon és fesztiválokon. A különböző versenyeken rendre kiváló eredményeket érnek el.
VARGA PINCÉSZET
Az 1993 óta működő családi vállalkozás közel kétszázötven hektáron műveli saját szőlőit, illetve további körülbelül ezer hektárról vásárol szőlőt a borkészítéshez. A feldolgozás során legfontosabb szempontjuk a tisztaságra való törekvés. A fehér- és rozémustot erjesztés előtt tisztítják, a színtiszta tükrös mustot alacsony hőfokon erjesztik borrá; így örökítik át a szőlő frissességét és gyümölcsösségét boraikba. Fahordós pincéjük dísze a közel tizenkét ezer literes hordó, mely a Dunántúl legnagyobbja. Jellemzően vörösboraik kapnak fahordós érlelést, fehérboraikat inkább acéltartályban és palackban érlelik. Varga Péter: „Ma már egyre kevésbé isszuk, mint inkább kóstoljuk a borokat; az érdekeset és a különlegeset keressük. Már nemcsak a közeli