Helyszín
Étterem reggelihez és ebédhez a Liliomkert Termelői Piacon. Torták, különleges kávék és gaszro finomságok, amivel tökéletessé tehetjük a vasárnapunkat.
Még több egyéb helyszín
CHIANTI ÉTTEREM
A veszprémi étterem filozófiája szerint egy vacsoránál épp oly fontos a hely meghittsége, az előzékeny szerviz, mint a felszolgált ételek tálalása és kivételes zamata. A Chianti csapata hisz abban, hogy klasszikus szakértelemmel, kitartó odaadással, kifogástalan alapanyagokkal és színvonalas konyhával, szórakoztató élménnyé nemesítik az itt eltöltött időt. 2015-ben az éttermet 13 pontra (egy szakácssapkára) értékelte a Gault & Millau 2015 étteremkalauz.
VARGA PINCÉSZET
Az 1993 óta működő családi vállalkozás közel kétszázötven hektáron műveli saját szőlőit, illetve további körülbelül ezer hektárról vásárol szőlőt a borkészítéshez. A feldolgozás során legfontosabb szempontjuk a tisztaságra való törekvés. A fehér- és rozémustot erjesztés előtt tisztítják, a színtiszta tükrös mustot alacsony hőfokon erjesztik borrá; így örökítik át a szőlő frissességét és gyümölcsösségét boraikba. Fahordós pincéjük dísze a közel tizenkét ezer literes hordó, mely a Dunántúl legnagyobbja. Jellemzően vörösboraik kapnak fahordós érlelést, fehérboraikat inkább acéltartályban és palackban érlelik. Varga Péter: „Ma már egyre kevésbé isszuk, mint inkább kóstoljuk a borokat; az érdekeset és a különlegeset keressük. Már nemcsak a közeli
DOMAINE EDEGGER, BADACSONY
Martin Georg Edegger Ausztriából érkezett Badacsonyba, „civilben” egy informatikai cég tulajdonosa. Meggyőződése, hogy a vulkáni talaj adta mineralitás itt érvényesül a legjobban Magyarországon. A pincészetben arra koncentrálnak, hogy a szőlő és a talaj tökéletes kombinációjából tipikus badacsonyi bort hozzanak létre. Folyamatosan keresik azokat a fajtákat, amelyekről úgy érzik, hogy ezen a területen különleges eredményt képesek produkálni. Azt tartják, hogy a bor a szőlőben készül, nem a pincében. Ha kiváló szőlőt termesztenek, akkor már csak le kell szedni, és arra figyelni, hogy ne kövessenek el hibát. Martin egyik kedvenc saját bora a Premier, amely olaszrizling, rajnai rizling és sauvignon blanc
ARANYPATKÓ VENDÉGLŐ
Bőséges ételkínálattal várja vendégeit Szigliget közkedvelt étterme, az Aranypatkó. Nyáron a várlátogatás után platánfák ölelésében pihenhetjük ki fáradalmainkat a 140 fős teraszon, télen pedig cserépkályha mellett melegedve fogyaszthatunk az otthonos belsővel rendelkező épületben. Ízletes fogásaikat helyi alapanyagokból készítik, amelyek mellé a Szigliget környékén termő szőlők borait kínálják. Ha egy kis extrára is vágyunk, érdemes érdeklődni, mikor szerveznek borvacsorákat a balatoni borászok közreműködésével.