Helyszín

A vállalkozást Skrabski Fruzsina és férje, Mészáros Dávid indították el egy régi, klasszikus nádfedeles pince felújításával.

Fruzsina szülei már 1970-ben nekiláttak a szomszéd telken lévő romos pince felújításának. A család itt töltötte a nyarakat, és nagyon megszerették a Leshegy szépségeit. Dávid ide kerülve látta, hogy valamikor a szőlők és a pincék megélhetést adtak az embereknek, akik értéket teremtettek a hegyen. Felvetődött benne, miért ne lehetne újraépíteni ezt a világot. Így három hektár szőlő megvásárlásával és további két új telepítéssel 2007-ben elindította vállalkozását.

A tulajdonosok és a háromfős szakmai csapat célja, hogy jó ivású, harmonikus, tiszta borokat készítsenek, amelyek egyedi termőhely-karakterrel rendelkeznek, és komplex ízvilágúak: gyümölcsösek, ugyanakkor ásványosak. Munkájuk során mindent a minőségnek rendelnek alá, azt szeretnék, ha Balatonudvari felkerülne az ország borászati térképére. Fajtáik: olaszrizling, rajnai rizling, furmint, szürkebarát és kékfrankos.