Helyszín

Első osztályú nyersanyagok, magas szintű felszolgálás, kellemes környezet és szakmaszeretet a veszprémi Villa Medici Hotel & Restaurantban. A korábbi díszterem a Villa Medici szíveként gourmet étteremként 12 órás előfoglalással, degusztációs menükkel várja a kulináris élvezetek rajongóit. Az előfoglalás és a séf által összeállított menük is a legmagasabb fine dining élményt hivatottak biztosítani.
Még több egyéb helyszín
EFFENDY-VIN
A családban már a dédszülők is foglalkoztak szőlőtermeléssel, az ősi birtokok Lesencetomajon és környékén terültek el. Ültetvényeik magas mésztartalmú, agyagos talajon találhatók. Boraik zömét reduktív eljárással készítik. Fajtáik: olaszrizling, chardonnay, sárga muskotály, ottonel muskotály, szürkebarát, irsai olivér, sauvignon blanc, zöld veltelini. Csúcsboruk a 2012 januárjában olaszrizlingből szüretelt Mea Culpa. 2013-ban az országos borversenyen az Apostol Jégbor ezüst, a Chardonnay arany, a Mea Culpa pedig kategóriagyőztesként arany minősítést ért el. A VINAGORA borversenyen a Balatonedericsi Chardonnay (2012) ezüst, az Apostol Jégbor (Olaszrizling, 2009) arany, a Mea Culpa (Olaszrizling, 2011) „arany champion díj” minősítést kapott.
VILLA MEDICI
A veszprémi Villa Medici Hotel & Restaurant diszkrét eleganciával, magas szintű szolgáltatásokkal áll a pihenni vágyók rendelkezésére csakúgy, mint a borospince, rendezvény termek, Wellington Pub, két nagyszerű étterem kerthelyiséggel, a wellness részleg pihenősarokkal és jacuzzival. A szálloda vezetői büszkék arra, hogy a magas színvonal mellett vendégeik „második otthonukként” tekintenek rájuk. Vendégeik 23 éves hűsége bizonyítja, hogy Veszprém vezető szállodái között szerepelnek.
PURA VIDA
Pura Vida Wine & Dine Étterem ötlete már évek óta motoszkált a tulajdonosok fejében. Néhány évet Spanyolországban töltöttek, majd onnan hazaköltözve 2 évig falusi turizmussal foglalkoztak. Itt már meghatároztak magunknak egy színvonalat, melyből nem voltak hajlandóak leadni. Ennek a vállalkozásnak a sikerein felbuzdulva vágtak bele a Pura Vida Wine & Dine Étterembe. Az étterem családi vállalkozás, ahol a tulajdonosok minden poszton képviseltetik magukat ezzel garantálva ételeink, italaink és a kiszolgálás állandó jó minőségét. Az állandó étlap mellett napi ajánlatokkal igyekeznek a változatos, évszakhoz illő, főként mediterrán konyha ízeit kínálni vendégeiknek. Hangsúlyosan szerepelnek az étlapon a tengeri herkentyűk (királyrák, fekete kagyló)
HALÁSZKERT ÉTTEREM
Balatonfüreden, a megújult reformkori városrészben, a 71-es balatoni főút és a Zákonyi Ferenc sétány kereszteződésénél található a település egyik legrégebbi, legpatinásabb étterme. A Halászkert az 1940-es években már nagy népszerűségnek örvendett a halételeket kedvelők körében. Ekkoriban még viszonylag kis kerthelyiség és nádtetős épület várta a betérő vendégeket, ám az épület 1961-ben teljesen leégett. A nemzetközi hírű, Kossuth- és Ybl-díjas építész, Makovecz Imre tervei alapján 1963-ban újjáépült az étterem, amely azóta is romantikus vacsorázó hely Füreden. Az étterem halválasztékára különösen büszkék, számos más, különleges étel közül ezek a legkeresettebbek. Ízeikben és tálalásukban őrzik, felidézik a tóparti táj jellegzetes hangulatát. A balatoni