Helyszín
Első osztályú nyersanyagok, magas szintű felszolgálás, kellemes környezet és szakmaszeretet a veszprémi Villa Medici Hotel & Restaurantban. A korábbi díszterem a Villa Medici szíveként gourmet étteremként 12 órás előfoglalással, degusztációs menükkel várja a kulináris élvezetek rajongóit. Az előfoglalás és a séf által összeállított menük is a legmagasabb fine dining élményt hivatottak biztosítani.
Még több egyéb helyszín
SÁRFFY URADALMI VENDÉGHÁZ
Kisdörgicsén, a Balatontól hat kilométerre a Sárffy család egykori uradalmi épületében alakították ki a Sárffy Uradalmi Vendégház lakosztályait, ahol a megszokott falusi hangok mellett, még hallani a csendet, és éjjel a Tejút szikrázó csillagai vigyáznak a vendégekre. A ház nagyvonalúan tágas terei inspirálhatják a vendégeket alkotó munkájukban, a vastag kőfalak csendjében pedig könnyen jön az álom.
SPOON IL MERCATO
Itália utcáin sétálva szembesül az ember az olasz zsibongással, a piac visszaadhatatlan hangulatával. Az alsóörsi Il Mercato kerthelyisége a Balaton-partra varázsolja vendégeinek ezt a napsütötte, élettel teli, nyüzsgő világot. Vasárnaponként pedig, hogy ne csak illúzió legyen, a Spoon il Mercato kicsit olasz piaccá változik. A jó ételek zamata a minőségi alapanyagokban rejlik. Ezt persze az olaszok pontosan tudják, ezért is szerves részre kultúrájuknak a piac. A piac, ami találkozási pont, közösségi színtér és a legjobb alapanyagok beszerzési helye. Az Il Mercatoban is az olasz pékáru, a sonkák, a sajtok, borok otthonává váltak, hogy az otthonában Ön is az olasz íz
EFFENDY-VIN
A családban már a dédszülők is foglalkoztak szőlőtermeléssel, az ősi birtokok Lesencetomajon és környékén terültek el. Ültetvényeik magas mésztartalmú, agyagos talajon találhatók. Boraik zömét reduktív eljárással készítik. Fajtáik: olaszrizling, chardonnay, sárga muskotály, ottonel muskotály, szürkebarát, irsai olivér, sauvignon blanc, zöld veltelini. Csúcsboruk a 2012 januárjában olaszrizlingből szüretelt Mea Culpa. 2013-ban az országos borversenyen az Apostol Jégbor ezüst, a Chardonnay arany, a Mea Culpa pedig kategóriagyőztesként arany minősítést ért el. A VINAGORA borversenyen a Balatonedericsi Chardonnay (2012) ezüst, az Apostol Jégbor (Olaszrizling, 2009) arany, a Mea Culpa (Olaszrizling, 2011) „arany champion díj” minősítést kapott.
2HA SZŐLŐBIRTOK ÉS PINCÉSZET
A pincészet a badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György-hegyen műveli 2 × 2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, ami garancia lehet arra, hogy területeiket teljes odafigyeléssel és odaadással tudják művelni, a termésből pedig a lehető legjobb bort készítsék. A boutiqe borászat filozófiája nem a jelenről szól, hanem erről az útról, amely sohasem ér véget. A borvidéken ma még szokatlan módon a hangsúlyt a vörösborokra helyezik, amivel a filoxéravész előtti Balaton-felvidéki hagyományokat követik. Fajtaválasztékukban Magyarországon egyedüliként kísérleteznek az ősi etruszk eredetű toszkán sangiovesével, amiből Tabunello néven készítenek borokat. A természetesség jegyében kerülnek minden olyan beavatkozást, ami a bor