Helyszín
A veszprémi Villa Medici Hotel & Restaurant diszkrét eleganciával, magas szintű szolgáltatásokkal áll a pihenni vágyók rendelkezésére csakúgy, mint a borospince, rendezvény termek, Wellington Pub, két nagyszerű étterem kerthelyiséggel, a wellness részleg pihenősarokkal és jacuzzival. A szálloda vezetői büszkék arra, hogy a magas színvonal mellett vendégeik „második otthonukként” tekintenek rájuk. Vendégeik 23 éves hűsége bizonyítja, hogy Veszprém vezető szállodái között szerepelnek.
Még több egyéb helyszín
HALÁSZKERT ÉTTEREM
Balatonfüreden, a megújult reformkori városrészben, a 71-es balatoni főút és a Zákonyi Ferenc sétány kereszteződésénél található a település egyik legrégebbi, legpatinásabb étterme. A Halászkert az 1940-es években már nagy népszerűségnek örvendett a halételeket kedvelők körében. Ekkoriban még viszonylag kis kerthelyiség és nádtetős épület várta a betérő vendégeket, ám az épület 1961-ben teljesen leégett. A nemzetközi hírű, Kossuth- és Ybl-díjas építész, Makovecz Imre tervei alapján 1963-ban újjáépült az étterem, amely azóta is romantikus vacsorázó hely Füreden. Az étterem halválasztékára különösen büszkék, számos más, különleges étel közül ezek a legkeresettebbek. Ízeikben és tálalásukban őrzik, felidézik a tóparti táj jellegzetes hangulatát. A balatoni
FOLLY ARBORÉTUM ÉS BORÁSZAT
Az arborétum szerves részeként működő borászatot a ma aktív Folly-generáció, Judit és Réka üknagyapja alapította, aki 1878-ban építette meg a ma is használatban lévő pincét. A badacsonyi történelmi borvidék hagyományaihoz híven főként fehérborokkal foglalkoznak, azok közül is a környékre jellemző fajtákat – szürkebarát, muscat ottonel, budai zöld, olaszrizling – részesítik előnyben. A kor követelményeinek megfelelően élnek a tisztaság és üdeség megőrzését szolgáló eszközökkel, de ha úgy kívánja a bor, őseik tudásához fordulnak, és fahordókban, seprőn tartva érlelik a napsütötte szőlőszemek levét.
KŐRÓKA PINCÉSZET
A családi borászat a szőlő- és bortermelés hagyományait újragondolva, a korszerű technológiát az évszázados módszerekkel ötvözve készíti borait. Náluk a szőlő és a bor nemcsak a borász különleges figyelmét, személyes jelenlétét érdemli ki, de a tágabb család apraja-nagyja követi aktívan és kommentálja a folyamatot, ahogy a mustból bor lesz. A Kőróka Pincészet alapítása pillanatától a helyi tradíciók megőrzésére törekszik, a pince elnevezését is a Káli-medence népmesevilágából kapta. Borászuk a kőróka történetét is szívesen elmeséli a kóstolók alkalmával a borteraszon, a terebélyes diófa alatt. A szőlőültetvények, bár egymástól kőhajításra vannak, két borvidéken terülnek el. A birtok központjának számító Szűcs-hegyi dűlőt agyagos
A’CAPELLA SZŐLŐBIRTOK
Az „a capella” hangszeres kíséret nélküli kórusmű. A pincészet számára a név utal a borász hangmérnök, zenész múltjára, és szimbolizálja a borkészítés kézműves jellegét, valamint kifejezi ambíciójukat, hogy kimagasló minőségű borokat készítő családi műhelyt teremtsenek. A kézművesség számukra azt jelenti, hogy kisüzemi, illetve manuális módszerekkel dolgoznak, a borász minden lépést személyesen kísér végig, állandó interakcióban a borral. Az 1900-as évek elején épült boltíves pincéjük családi örökségből származik, ugyanekkor készült hagyományos, fakosaras nyomóprésüket pedig Szigligeten, az egykori urasági Purgly-pince hagyatékából vásárolták. Másfél hektáros szőlőjüket Ábrahámhegyen, az egyik legkiválóbb adottságú, déli fekvésű Szilvádi-dűlőben telepítették saját elképzelésük szerint, maximálisan alkalmazkodva az időjárási és