Helyszín

Az 1993 óta működő családi vállalkozás közel kétszázötven hektáron műveli saját szőlőit, illetve további körülbelül ezer hektárról vásárol szőlőt a borkészítéshez.

A feldolgozás során legfontosabb szempontjuk a tisztaságra való törekvés. A fehér- és rozémustot erjesztés előtt tisztítják, a színtiszta tükrös mustot alacsony hőfokon erjesztik borrá; így örökítik át a szőlő frissességét és gyümölcsösségét boraikba.

Fahordós pincéjük dísze a közel tizenkét ezer literes hordó, mely a Dunántúl legnagyobbja. Jellemzően vörösboraik kapnak fahordós érlelést, fehérboraikat inkább acéltartályban és palackban érlelik.

Varga Péter: „Ma már egyre kevésbé isszuk, mint inkább kóstoljuk a borokat; az érdekeset és a különlegeset keressük. Már nemcsak a közeli borvidékek borait isszuk, hanem módunkban áll az ország, Európa, sőt az egész világ borkínálatával megismerkedni. Ezért nem elég csupán szép, kiegyensúlyozott borokat készíteni, olyan borokra van szükség, amelyek nyomot hagynak a fogyasztóban, amelyekre visszaemlékszik, és a több ezer elemű kínálatból újra ki fogja választani.”