Helyszín

A család a 18. századtól foglalkozik szőlő- és bortermeléssel. A pincészet és a panzió ma is családi vállalkozásként üzemel.

A Nivegy-völgy agyagtalaján, tizenöt hektáron termelik a Balaton-felvidék jellegzetes zamatú borait. Fajtáik: olaszrizling, szürkebarát, ottonel muskotály, chardonnay, kékfrankos, cabernet franc, merlot és legféltettebb kincsük, a juhfark. A kuriózumnak számító fajta a hagyomány szerint itt őshonos, és innen került a Somlóra.

A borkészítés évszázados hagyományainak megőrzése mellett fontosnak tartják a korszerű technológia alkalmazását is. A legoptimálisabb hőmérsékleten erjesztett boraik fajtától függően reduktív, illetve hagyományos, ászokhordós érlelést kapnak. Ez bortípustól függően két hónaptól (illatos fehérborok, rozé) akár két-három évig is eltarthat (juhfark, testes vörösborok).