Helyszín

Az „a capella” hangszeres kíséret nélküli kórusmű. A pincészet számára a név utal a borász hangmérnök, zenész múltjára, és szimbolizálja a borkészítés kézműves jellegét, valamint kifejezi ambíciójukat, hogy kimagasló minőségű borokat készítő családi műhelyt teremtsenek.

A kézművesség számukra azt jelenti, hogy kisüzemi, illetve manuális módszerekkel dolgoznak, a borász minden lépést személyesen kísér végig, állandó interakcióban a borral. Az 1900-as évek elején épült boltíves pincéjük családi örökségből származik, ugyanekkor készült hagyományos, fakosaras nyomóprésüket pedig Szigligeten, az egykori urasági Purgly-pince hagyatékából vásárolták.

Másfél hektáros szőlőjüket Ábrahámhegyen, az egyik legkiválóbb adottságú, déli fekvésű Szilvádi-dűlőben telepítették saját elképzelésük szerint, maximálisan alkalmazkodva az időjárási és talajviszonyokhoz. A sok napsütés ideális körülményeket biztosít a pinot blanc mellett a hosszabb tenyészidejű zeusz, rajnai rizling, olaszrizling és kékfrankos fajtáknak.