Helyszín
Kisdörgicsén, a Balatontól hat kilométerre a Sárffy család egykori uradalmi épületében alakították ki a Sárffy Uradalmi Vendégház lakosztályait, ahol a megszokott falusi hangok mellett, még hallani a csendet, és éjjel a Tejút szikrázó csillagai vigyáznak a vendégekre. A ház nagyvonalúan tágas terei inspirálhatják a vendégeket alkotó munkájukban, a vastag kőfalak csendjében pedig könnyen jön az álom.
Még több egyéb helyszín
AKLAN CSALÁDI PINCE
Aklan Andrásék 1988 óta gazdálkodnak a Balaton-felvidéki borvidék egyik legjobb bortermő helyén, a Kő-orra hegy délkeleti lejtőjén. A birtokról csodálatos kilátás nyílik a Balatonra és a Tapolcai-medence egykori vulkánjaira. Szőlőiket úgy válogatták össze, hogy a világfajták és a magyar fajták kedvelői egyaránt örömüket leljék boraikban: olaszrizling, szürkebarát, cserszegi fűszeres, kékfrankos, valamint chardonnay, cabernet franc, cabernet sauvignon és syrah. A kézzel szüretelt szőlőből irányított erjesztésű, reduktív, üde, továbbá ászkolt, testes, nagy formátumú borokat is készítenek. Elkötelezettek a hagyományok és az innováció mellett: gyógyfüves borokat, illetve tölgyfahordós érlelésű, biológiai erjesztésű, fűszeres vörösboreceteket is előállítanak. A Pannon Császári és Királyi Borlovagrend tagjaként már
MÁLIK PINCE
A család 1963-ban költözött Badacsonyba, azóta van szőlőjük és boruk, de csak egy évtizede lépett velük piacra Málik Zoltán. Termőterületük a Badacsony déli oldalán található, kétszáz méteres magasságban, közvetlenül a bazaltorgonák alatt. Hagyományos fajtákkal, művelési móddal és borkészítési módszerekkel dolgoznak, nem alkalmaznak modern technológiákat. A borokat fajélesztő és egyéb segédanyagok hozzáadása nélkül, fahordóban erjesztik és érlelik. Fajtáik: kéknyelű, olaszrizling, budai zöld, bakator, zeusz és szürkebarát. Azt vallják, hogy a borvidék rangját az ezekből a fajtákból készített, nagy testű száraz fehérborokkal lehet visszaállítani.
SPOON IL MERCATO
Itália utcáin sétálva szembesül az ember az olasz zsibongással, a piac visszaadhatatlan hangulatával. Az alsóörsi Il Mercato kerthelyisége a Balaton-partra varázsolja vendégeinek ezt a napsütötte, élettel teli, nyüzsgő világot. Vasárnaponként pedig, hogy ne csak illúzió legyen, a Spoon il Mercato kicsit olasz piaccá változik. A jó ételek zamata a minőségi alapanyagokban rejlik. Ezt persze az olaszok pontosan tudják, ezért is szerves részre kultúrájuknak a piac. A piac, ami találkozási pont, közösségi színtér és a legjobb alapanyagok beszerzési helye. Az Il Mercatoban is az olasz pékáru, a sonkák, a sajtok, borok otthonává váltak, hogy az otthonában Ön is az olasz íz
KISHABLEÁNY
A ma oly’ divatos street food mintájára egy beach food bisztrót alakítottak ki Badacsony központjában. Persze a Kishableány kicsit klasszikus bár is, hisz a borok vannak középpontban. Főként Bezerics és Laposa borokat kínálnak, de még hat termelőtől tartanak tételeket, hogy legyen egy kis badacsonyi szortiment. A legkülönlegesebb ételük a vízi kutya, ami úgy néz ki, mint a hurka, de harcsából készül. Hot dog helyett adják. Az a céljuk, hogy gasztro központ legyenek, de bárki bármit rendelnek náluk, biztos lehet benne a vendég, hogy kiváló minőséget kap, és mind a dizájnban, mind az ételekben ott vannak ők is.