Helyszín
Kisdörgicsén, a Balatontól hat kilométerre a Sárffy család egykori uradalmi épületében alakították ki a Sárffy Uradalmi Vendégház lakosztályait, ahol a megszokott falusi hangok mellett, még hallani a csendet, és éjjel a Tejút szikrázó csillagai vigyáznak a vendégekre. A ház nagyvonalúan tágas terei inspirálhatják a vendégeket alkotó munkájukban, a vastag kőfalak csendjében pedig könnyen jön az álom.
Még több egyéb helyszín
SÁFRÁNKERT VENDÉGLŐ
Boldog pecsenyekacsa, kovászosuborka krémleves és madártej pándi meggyhabbal. Néhány fogás a Sáfránkert Vendéglő kínálatából. Az étlap állandóan változik, előnyben részesítve a szezonális alapanyagokat, mellette táblás ajánlat ad teret a séf kénye-kedvének. A fogások alapja a grill konyha, még a smokerben 5-6 órán keresztül készített kacsát is rádobják a faszenes grillre, mielőtt tányérra kerül. Sáfrányos citromos krumplifőzelék jár mellé, ezt a köretet más főételeknek is lehet kérni. A séf nem felejti azokat sem, akik a klasszikus konyhához szoktak, vagy ne adj’ isten valami igazi vasárnapi ebédre valót kívánnának: nekik készül a borjúpaprikás tojásos galuskával és tejfölös uborka salátával, vagy a lassan
FLAMINGÓ HOTEL
A balatonfüredi wellness és konferencia hotel nem csupán egyedi balatoni környezetével, festői panorámájával, hanem kivételes vízi világával, kültéri és beltéri élménymedencéivel, szaunakomplexumával, gyermekbarát szolgáltatásaival várja a testileg és lelkileg felfrissülni vágyó vendégeket. A szállodát körbefonja a csodálatos, zavartalan balatoni táj, biztosítva az idelátogató vendégek részére a nyugalmat, a felhőtlen pihenést és kikapcsolódást. A hotel 2007 óta működik, folyamatosan bővült és fejlődött, követve a mai egyéni és üzleti igényeket. A szálloda közvetlenül a Balaton partján, a város festői sétányától és a mólótól néhány lépésnyire található. A több mint 4000 m2 területen elhelyezkedő luxus kialakítású wellness részleg, gyermek, baba- és felnőtt élmény
TAMÁS PINCE
Tamás Ervin nem tartja magát borásznak, nincs is ilyen végzettsége. Ezért sok mindent bevállal, amit nem tanítanak, vagy nem kijárt út a borászatban. Komoly erősségünknek tekintik, hogy nagy potenciál van a boraikban, és évekig tart, míg eljutnak a csúcsra. A természetesség számukra a legfontosabb a borban, hogy minél kevesebbet avatkozzanak be a folyamatokba. Egyedül ként tesznek a borba, abból is jóval kevesebbet az engedélyezett mennyiségnél. A hagyományokat, a jól bevált dolgokat kedvelik, régi, kosaras préseket használnak. Bioborászatként a szőlő immunrendszerének megerősítésére törekszenek – például gyógyteákkal –, hogy minél kevesebb permetszert kelljen használni. Azért van csak háromhektárnyi ültetvényük, mert ezzel a
BAKOS ATTILA VENDÉGLŐJE
A magyar vendéglátás legszebb hagyományait folytatva, ebben a hatalmas világfolyamban ez a hely a szeretet, a megértés kicsiny szigete Szigligeten, ahol a finom ételek és nemes italok mellett egymás gondolataira is figyelünk, hogy aztán megpróbáljuk szebbé és jobbá tenni a világot.