Helyszín

Homola Szabolcs néhány éve kezdte minden előzmény nélkül, már ami a családi hagyományokat illeti. Első önálló évjárata 2009-ből való. A Homola Pincészet mára elismert szereplője a borpiacnak.

A borászat 11 hektár saját birtokkal rendelkezik, de másoktól is vesznek szőlőt. A szakmai vezető Tokaj-hegyalja egyik fenegyereke, Homonna Attila. Két fajtára koncentrálnak, de természetesen ennél jóval nagyobb a szortiment. A fehérek közül az olaszrizling a zászlóshajó. Nem véletlen, hogy csatlakoztak a csopaki kódexhez, amely célul tűzte ki, hogy szabályozza a fajta készítésének módját. A kékfrankosban is nagy fantáziát látnak, amelynek kitűnő hely a tihanyi belső tó melletti Lapi dűlő. A könnyedebb stílust szeretnék tökélyre vinni: a nagy tanninok kevésbé kelendőek a piacon, a gyümölcsösebb, mediterrán változat jobban fogyasztható. Érdekes kezdeményezésük az Alsóörs és Felsőörs közötti újabb telepítésük: megpróbálják, mit tud itt a furmint.

Nagyon fontosnak tartják, hogy részt vegyenek a vidék kulturális életben is, 2012 óta minden nyáron megrendezik a Jazz Pikniket, mert „nincs annál jobb élmény, mint amikor az ember egy pohár borral a kezében mászkálhat egy gyönyörű helyszínen, közben pedig hibátlan zene szól”.