Helyszín
Étterem reggelihez és ebédhez a Liliomkert Termelői Piacon. Torták, különleges kávék és gaszro finomságok, amivel tökéletessé tehetjük a vasárnapunkat.
Még több egyéb helyszín
HOMOLA PINCÉSZET
Homola Szabolcs néhány éve kezdte minden előzmény nélkül, már ami a családi hagyományokat illeti. Első önálló évjárata 2009-ből való. A Homola Pincészet mára elismert szereplője a borpiacnak. A borászat 11 hektár saját birtokkal rendelkezik, de másoktól is vesznek szőlőt. A szakmai vezető Tokaj-hegyalja egyik fenegyereke, Homonna Attila. Két fajtára koncentrálnak, de természetesen ennél jóval nagyobb a szortiment. A fehérek közül az olaszrizling a zászlóshajó. Nem véletlen, hogy csatlakoztak a csopaki kódexhez, amely célul tűzte ki, hogy szabályozza a fajta készítésének módját. A kékfrankosban is nagy fantáziát látnak, amelynek kitűnő hely a tihanyi belső tó melletti Lapi dűlő. A könnyedebb stílust
SÁRFFY URADALMI VENDÉGHÁZ
Kisdörgicsén, a Balatontól hat kilométerre a Sárffy család egykori uradalmi épületében alakították ki a Sárffy Uradalmi Vendégház lakosztályait, ahol a megszokott falusi hangok mellett, még hallani a csendet, és éjjel a Tejút szikrázó csillagai vigyáznak a vendégekre. A ház nagyvonalúan tágas terei inspirálhatják a vendégeket alkotó munkájukban, a vastag kőfalak csendjében pedig könnyen jön az álom.
FOLLY ARBORÉTUM ÉS BORÁSZAT
Az arborétum szerves részeként működő borászatot a ma aktív Folly-generáció, Judit és Réka üknagyapja alapította, aki 1878-ban építette meg a ma is használatban lévő pincét. A badacsonyi történelmi borvidék hagyományaihoz híven főként fehérborokkal foglalkoznak, azok közül is a környékre jellemző fajtákat – szürkebarát, muscat ottonel, budai zöld, olaszrizling – részesítik előnyben. A kor követelményeinek megfelelően élnek a tisztaság és üdeség megőrzését szolgáló eszközökkel, de ha úgy kívánja a bor, őseik tudásához fordulnak, és fahordókban, seprőn tartva érlelik a napsütötte szőlőszemek levét.
FODORVIN CSALÁDI PINCÉSZET
A családban évszázados hagyománya van a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek, a pincészetet Fodor Gyula 1990-ben alapította feleségével. Büszkék arra, hogy a családi borászatban mindenki borász végzettségű, munkájukat gyermekeik is aktívan segítik. A korszerű technológia alkalmazása mellett fontos számukra a hagyományok tiszteletben tartása. Nyitottak az újdonságokra, folyamatosan fejlesztenek és kísérleteznek. Pincészetük számos hazai és nemzetközi elismerésben részesült.