Helyszín
Páratlan gasztronómiai élményekkel, stílussal és kiszolgálással várja vendégeit az Almádi Yacht Club étterme. Balatonalmádi kulináris oázisában különleges étel- és italválasztékot kínálnak elegáns környezetben.
Még több egyéb helyszín
MALACKRUMPLI
A Malackrumplit néhány lelkes fiatal indította el gerilla étteremként 2013-ban. Létrejöttének célja az volt, hogy a Fekete-Bárány Manufaktúra balatonhenyei bio gazdaságában megtermelt zöldségekből és húsokból egyszerű, őszinte ételeket készítsenek, ezzel is kommunikálva azt a missziót, amely megpróbálja visszavezetni a társadalmat a tiszta, rendes élelmiszerek irányába. A projekt egyedülálló itthon (de nem ritkaság máshol), saját ellenőrzött ökológiai gazdaságukban gondosan megtermelik az alapanyagokat, összeszedik a többit más (hozzájuk közel álló) termelőktől és a modern konyhai technológia segítségével jóizű ételeket készítenek. 2014-ben bisztróvá váltak, csak a fehér abrosz és a csokornyakkendős pincér hiányzott ahhoz, hogy étteremnek mondják magukat. A szezon végével rájöttek, hogy ez nem
AKLAN CSALÁDI PINCE
Aklan Andrásék 1988 óta gazdálkodnak a Balaton-felvidéki borvidék egyik legjobb bortermő helyén, a Kő-orra hegy délkeleti lejtőjén. A birtokról csodálatos kilátás nyílik a Balatonra és a Tapolcai-medence egykori vulkánjaira. Szőlőiket úgy válogatták össze, hogy a világfajták és a magyar fajták kedvelői egyaránt örömüket leljék boraikban: olaszrizling, szürkebarát, cserszegi fűszeres, kékfrankos, valamint chardonnay, cabernet franc, cabernet sauvignon és syrah. A kézzel szüretelt szőlőből irányított erjesztésű, reduktív, üde, továbbá ászkolt, testes, nagy formátumú borokat is készítenek. Elkötelezettek a hagyományok és az innováció mellett: gyógyfüves borokat, illetve tölgyfahordós érlelésű, biológiai erjesztésű, fűszeres vörösboreceteket is előállítanak. A Pannon Császári és Királyi Borlovagrend tagjaként már
FODORVIN CSALÁDI PINCÉSZET
A családban évszázados hagyománya van a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek, a pincészetet Fodor Gyula 1990-ben alapította feleségével. Büszkék arra, hogy a családi borászatban mindenki borász végzettségű, munkájukat gyermekeik is aktívan segítik. A korszerű technológia alkalmazása mellett fontos számukra a hagyományok tiszteletben tartása. Nyitottak az újdonságokra, folyamatosan fejlesztenek és kísérleteznek. Pincészetük számos hazai és nemzetközi elismerésben részesült.