Helyszín

Páratlan gasztronómiai élményekkel, stílussal és kiszolgálással várja vendégeit az Almádi Yacht Club étterme. Balatonalmádi kulináris oázisában különleges étel- és italválasztékot kínálnak elegáns környezetben.
Még több egyéb helyszín
SZENT ANTAL PINCE
A szigligeti várhegy szomszédságában emelkedő Antal-hegy legrégebbi pincéje 1887-ben épült. Száz év elteltével, romos állapotban vásárolta meg a család, ahol több évtizede nemzedékről nemzedékre öröklődik a borkészítés hagyománya. Felújítása után az épület hosszú ideig csak bor tárolására szolgált, majd 1999-ben nyílt meg a pincészet. A legfiatalabb generáció képviselői Szántó Zsolt és Cseh Judit különösen fontosnak tartják, hogy boraikat – amelyeket a hagyományos és a modern technológiák együttes alkalmazásával készítenek – megfelelő környezetben ismerjék meg a látogatók. Fajtáik: olaszrizling, szürkebarát, kéknyelű, zeus, furmint, ottonel muskotály, pinot noir, cabernet sauvignon, kékfrankos.
BORBARÁTOK, FATA PINCE
Kézműves borászat, amely náluk azt jelenti, hogy a szőlő művelésének alacsony gépesítése mellett a metszéstől a címke felragasztásáig minden kézzel történik. Kilenc és fél hektáron gazdálkodnak. A kis mennyiség előnye, hogy minden egyes tőkét számon tudnak tartani, így is törekszenek a minél jobb minőségre. Fajtáik: Olaszrizling. Ez a ház legszárazabb bora. Íze és illata a keserű mandulára emlékeztet. Rizlingszilváni. Félszáraz fehérbor, amely Badacsonyban fűszeresebb, mint szülőhazájában, Németországban, mert itt több napsütést és kevesebb csapadékot kapnak a szőlők. Szürkebarát. Badacsony leghíresebb és legkedveltebb bora. Muskotály. Egyedi gyümölcsös és zamatos illatú bor. Késői szüretelésű olaszrizling. Minden évben nagy rizikó, hogy a
ARANYPATKÓ VENDÉGLŐ
Bőséges ételkínálattal várja vendégeit Szigliget közkedvelt étterme, az Aranypatkó. Nyáron a várlátogatás után platánfák ölelésében pihenhetjük ki fáradalmainkat a 140 fős teraszon, télen pedig cserépkályha mellett melegedve fogyaszthatunk az otthonos belsővel rendelkező épületben. Ízletes fogásaikat helyi alapanyagokból készítik, amelyek mellé a Szigliget környékén termő szőlők borait kínálják. Ha egy kis extrára is vágyunk, érdemes érdeklődni, mikor szerveznek borvacsorákat a balatoni borászok közreműködésével.
ÓBESTER PANZIÓ
A badacsonyi Óbester Panzió, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Balatonra, szőlőbirtokokkal és diófákkal övezett környezetben található. A családi panzió egy kétszáz éves épületben üzemel, ahol huszonnégy szállóvendéget tudnak elhelyezni, és közel kétszer ennyi vendéget tudnak leültetni grill éttermükben és a hangulatos borpincében.