Helyszín

Páratlan gasztronómiai élményekkel, stílussal és kiszolgálással várja vendégeit az Almádi Yacht Club étterme. Balatonalmádi kulináris oázisában különleges étel- és italválasztékot kínálnak elegáns környezetben.
Még több egyéb helyszín
EFFENDY-VIN
A családban már a dédszülők is foglalkoztak szőlőtermeléssel, az ősi birtokok Lesencetomajon és környékén terültek el. Ültetvényeik magas mésztartalmú, agyagos talajon találhatók. Boraik zömét reduktív eljárással készítik. Fajtáik: olaszrizling, chardonnay, sárga muskotály, ottonel muskotály, szürkebarát, irsai olivér, sauvignon blanc, zöld veltelini. Csúcsboruk a 2012 januárjában olaszrizlingből szüretelt Mea Culpa. 2013-ban az országos borversenyen az Apostol Jégbor ezüst, a Chardonnay arany, a Mea Culpa pedig kategóriagyőztesként arany minősítést ért el. A VINAGORA borversenyen a Balatonedericsi Chardonnay (2012) ezüst, az Apostol Jégbor (Olaszrizling, 2009) arany, a Mea Culpa (Olaszrizling, 2011) „arany champion díj” minősítést kapott.
FEIND BORHÁZ
A dédszülők kezdték a szőlőtermesztést és borkészítést alig fél hektáron. A birtok mára mintegy 100 hektárra bővült. A birtok elsősorban a fehér borokra koncentrál. Viszonylag sok fajtával dolgoznak, mert ma még ezt várja tőlük a piac. A fehérek közül az irsai nagyon jól megy, hiszen könnyed, illatos, jól fogyasztható ital. Feindék szerint az olaszrizling is rendkívül fontos, de kísérleteznek a rajnai rizlinggel is és Zeuszt is telepítettek. A vörösöknél a kékfrankosra koncentrálnak, amelyet remek fajtának tartanak a házasításra. De látnak fantáziát Magyarországon a shirazban és a pinot noirban is.
VÍGMOLNÁR CSÁRDA
A Víg Molnár Csárda Csopak gyönyörű üdülőövezetében található a 71-es főút mellett. Kitűnő házias ételeket készítenek, egyéni és csoportos vendégek részére. A belső étterem ízléses vidéki hangulattal, 70 fő részére szolgáljuk a betérők igényeit. Ételkínálatuk megőrzi a híres magyar konyha jellegét, de szem előtt tartva az egészséges mai ember igényeit. Választékos borajánlattal, házi szörpökkel szeretnének gasztronómiai élvezetet szerezni vendégeiknek.
SÁFRÁNKERT VENDÉGLŐ
Boldog pecsenyekacsa, kovászosuborka krémleves és madártej pándi meggyhabbal. Néhány fogás a Sáfránkert Vendéglő kínálatából. Az étlap állandóan változik, előnyben részesítve a szezonális alapanyagokat, mellette táblás ajánlat ad teret a séf kénye-kedvének. A fogások alapja a grill konyha, még a smokerben 5-6 órán keresztül készített kacsát is rádobják a faszenes grillre, mielőtt tányérra kerül. Sáfrányos citromos krumplifőzelék jár mellé, ezt a köretet más főételeknek is lehet kérni. A séf nem felejti azokat sem, akik a klasszikus konyhához szoktak, vagy ne adj’ isten valami igazi vasárnapi ebédre valót kívánnának: nekik készül a borjúpaprikás tojásos galuskával és tejfölös uborka salátával, vagy a lassan