Helyszín

A pincészet 1993-ban alakult. A dédapa, Tolnay István a 19. században Balatonfüred egyik legtekintélyesebb borosgazdája volt. A hagyományok tisztelete mellett munkájukban felhasználják a legkorszerűbb technikai és technológiai lehetőségeket.

A harminchektáros birtokon – a terroir gazdálkodás szellemében – dűlőik termését külön kezelve, szigorú hozamkorlátozást alkalmazva mutatják be a borvidék sokszínűségét. Számos hazai és világversenyen – Bordeaux, Brüsszel, Párizs – kaptak komoly elismeréseket. Az alapító, idősebb Figula Mihály többéves munkája elismeréseként 2000-ben elnyerte a legmagasabb magyar szakmai elismerést, „Az év bortermelője” címet. A család az ő szellemében folytatja tevékenységét.

A pincészet elsősorban fehérborokat készít, a kínálat negyede vörösbor. Választékukban helyet kapnak a könnyű, gyümölcsös, fiatalos és a nagy testű, kései szüretelésű, hosszan érlelt borok is. Céljuk egyedi pincestílus kialakítása, amely a termőhely adta lehetőségekkel kiegészülve különleges minőséget eredményez.