Helyszín

A magyar vendéglátás legszebb hagyományait folytatva, ebben a hatalmas világfolyamban ez a hely a szeretet, a megértés kicsiny szigete Szigligeten, ahol a finom ételek és nemes italok mellett egymás gondolataira is figyelünk, hogy aztán megpróbáljuk szebbé és jobbá tenni a világot.
Még több egyéb helyszín
SÁFRÁNKERT VENDÉGLŐ
Boldog pecsenyekacsa, kovászosuborka krémleves és madártej pándi meggyhabbal. Néhány fogás a Sáfránkert Vendéglő kínálatából. Az étlap állandóan változik, előnyben részesítve a szezonális alapanyagokat, mellette táblás ajánlat ad teret a séf kénye-kedvének. A fogások alapja a grill konyha, még a smokerben 5-6 órán keresztül készített kacsát is rádobják a faszenes grillre, mielőtt tányérra kerül. Sáfrányos citromos krumplifőzelék jár mellé, ezt a köretet más főételeknek is lehet kérni. A séf nem felejti azokat sem, akik a klasszikus konyhához szoktak, vagy ne adj’ isten valami igazi vasárnapi ebédre valót kívánnának: nekik készül a borjúpaprikás tojásos galuskával és tejfölös uborka salátával, vagy a lassan
KISHABLEÁNY
A ma oly’ divatos street food mintájára egy beach food bisztrót alakítottak ki Badacsony központjában. Persze a Kishableány kicsit klasszikus bár is, hisz a borok vannak középpontban. Főként Bezerics és Laposa borokat kínálnak, de még hat termelőtől tartanak tételeket, hogy legyen egy kis badacsonyi szortiment. A legkülönlegesebb ételük a vízi kutya, ami úgy néz ki, mint a hurka, de harcsából készül. Hot dog helyett adják. Az a céljuk, hogy gasztro központ legyenek, de bárki bármit rendelnek náluk, biztos lehet benne a vendég, hogy kiváló minőséget kap, és mind a dizájnban, mind az ételekben ott vannak ők is.
FOLLY ARBORÉTUM ÉS BORÁSZAT
Az arborétum szerves részeként működő borászatot a ma aktív Folly-generáció, Judit és Réka üknagyapja alapította, aki 1878-ban építette meg a ma is használatban lévő pincét. A badacsonyi történelmi borvidék hagyományaihoz híven főként fehérborokkal foglalkoznak, azok közül is a környékre jellemző fajtákat – szürkebarát, muscat ottonel, budai zöld, olaszrizling – részesítik előnyben. A kor követelményeinek megfelelően élnek a tisztaság és üdeség megőrzését szolgáló eszközökkel, de ha úgy kívánja a bor, őseik tudásához fordulnak, és fahordókban, seprőn tartva érlelik a napsütötte szőlőszemek levét.
Zsóka Fogadója
Fogadónk a Balaton partjától 5 km-re északra, Szentantalfán található. Csendes, idillikus, családias környezet jellemzi apartmanjainkat, vendégházunkat és éttermünket is. A természetes alapanyagokból, kő és fa felhasználásával magas színvonalon felépített, klimatizált apartmanjainkba, amelyek 4-6 személyesek, várjuk a pihenni, kikapcsolódni vágyó párokat, családokat. Vendégházunkban 5 igényesen kialakított klimatizált szobáink 3-5 ágyasak, amelyek közül kettő családi szoba (szülők részére külön hálószoba). Kitűnő helyszíne lehet baráti társaságoknak, céges rendezvényeknek, esetleg nagy családok aktív vagy éppen nyugodt pihenéséhez. Összesen 54-57 személyt tudunk kényelmesen elszállásolni egész évben. Éttermünk télen -nyáron nyitva tart. Nyáron minden nap, szezonon kívül pedig hétvégente (péntek, szombat, vasárnap) várjuk kedves vendégeinket. Természetesen csoportok számára