Helyszín

A magyar vendéglátás legszebb hagyományait folytatva, ebben a hatalmas világfolyamban ez a hely a szeretet, a megértés kicsiny szigete Szigligeten, ahol a finom ételek és nemes italok mellett egymás gondolataira is figyelünk, hogy aztán megpróbáljuk szebbé és jobbá tenni a világot.
Még több egyéb helyszín
HOTEL KAPITÁNY
Sümegen, a több mint hét évszázada épült Sümegi Vár tövében fekszik a 2005-ben megnyílt Hotel Kapitány Wellness és Konferencia. Itt a 4 csillagos minőség 5 csillagos kiszolgálással párosul, a vendégek családias hangulatban élvezhetik a különleges szolgáltatásokat. A történelmi környezetben épült szálloda keleti hangulatú fürdőjével, különleges wellness szolgáltatásaival, hagyományos és kímélő konyhájával, télen - nyáron gazdag programkínálatával a nyugalom és felüdülés luxusát kínálja. Az épületet körülölelő szép és nyugodt környezet a kiváló kikapcsolódási lehetőségek mellett segít visszarepülni az időben, a vendégek betekintést nyerhetnek a középkor hangulatába.
TAMÁS PINCE
Tamás Ervin nem tartja magát borásznak, nincs is ilyen végzettsége. Ezért sok mindent bevállal, amit nem tanítanak, vagy nem kijárt út a borászatban. Komoly erősségünknek tekintik, hogy nagy potenciál van a boraikban, és évekig tart, míg eljutnak a csúcsra. A természetesség számukra a legfontosabb a borban, hogy minél kevesebbet avatkozzanak be a folyamatokba. Egyedül ként tesznek a borba, abból is jóval kevesebbet az engedélyezett mennyiségnél. A hagyományokat, a jól bevált dolgokat kedvelik, régi, kosaras préseket használnak. Bioborászatként a szőlő immunrendszerének megerősítésére törekszenek – például gyógyteákkal –, hogy minél kevesebb permetszert kelljen használni. Azért van csak háromhektárnyi ültetvényük, mert ezzel a
CSOBÁNC BORMANUFAKTÚRA
Összefogás lévén a Csobánc manufaktúránál két pincét is meglátogathatunk. Az egyik a Beöthy pince, amely az egyedi stílusú, dörmögő hangú „hegyi medve”, Beöthy János csobánci szőlősgazda adekvát lakhelye és borospincéje. Olyan spontán itt minden, mint a pincében a borok. A manufaktúra másik két tagja – Tóth Sándor és fia – a Csobánc másik végében, a Diszel melletti Hosszú-hegyi présházban készíti a bort. Az épületek éppoly különbözőek, mint a gazdáik, de nagyon jól kiegészítik egymást. A boraik meg egyformán jók és természetesek –a gazdák a biológiai termelést alkalmazzák. Azt képviselik, hogy minél kevesebbet hat az ember a szőlőre, annál jobb. Nem
SPOON IL MERCATO
Itália utcáin sétálva szembesül az ember az olasz zsibongással, a piac visszaadhatatlan hangulatával. Az alsóörsi Il Mercato kerthelyisége a Balaton-partra varázsolja vendégeinek ezt a napsütötte, élettel teli, nyüzsgő világot. Vasárnaponként pedig, hogy ne csak illúzió legyen, a Spoon il Mercato kicsit olasz piaccá változik. A jó ételek zamata a minőségi alapanyagokban rejlik. Ezt persze az olaszok pontosan tudják, ezért is szerves részre kultúrájuknak a piac. A piac, ami találkozási pont, közösségi színtér és a legjobb alapanyagok beszerzési helye. Az Il Mercatoban is az olasz pékáru, a sonkák, a sajtok, borok otthonává váltak, hogy az otthonában Ön is az olasz íz