Helyszín
A magyar vendéglátás legszebb hagyományait folytatva, ebben a hatalmas világfolyamban ez a hely a szeretet, a megértés kicsiny szigete Szigligeten, ahol a finom ételek és nemes italok mellett egymás gondolataira is figyelünk, hogy aztán megpróbáljuk szebbé és jobbá tenni a világot.
Még több egyéb helyszín
FLAMINGÓ HOTEL
A balatonfüredi wellness és konferencia hotel nem csupán egyedi balatoni környezetével, festői panorámájával, hanem kivételes vízi világával, kültéri és beltéri élménymedencéivel, szaunakomplexumával, gyermekbarát szolgáltatásaival várja a testileg és lelkileg felfrissülni vágyó vendégeket. A szállodát körbefonja a csodálatos, zavartalan balatoni táj, biztosítva az idelátogató vendégek részére a nyugalmat, a felhőtlen pihenést és kikapcsolódást. A hotel 2007 óta működik, folyamatosan bővült és fejlődött, követve a mai egyéni és üzleti igényeket. A szálloda közvetlenül a Balaton partján, a város festői sétányától és a mólótól néhány lépésnyire található. A több mint 4000 m2 területen elhelyezkedő luxus kialakítású wellness részleg, gyermek, baba- és felnőtt élmény
CHIANTI ÉTTEREM
A veszprémi étterem filozófiája szerint egy vacsoránál épp oly fontos a hely meghittsége, az előzékeny szerviz, mint a felszolgált ételek tálalása és kivételes zamata. A Chianti csapata hisz abban, hogy klasszikus szakértelemmel, kitartó odaadással, kifogástalan alapanyagokkal és színvonalas konyhával, szórakoztató élménnyé nemesítik az itt eltöltött időt. 2015-ben az éttermet 13 pontra (egy szakácssapkára) értékelte a Gault & Millau 2015 étteremkalauz.
FEIND BORHÁZ
A dédszülők kezdték a szőlőtermesztést és borkészítést alig fél hektáron. A birtok mára mintegy 100 hektárra bővült. A birtok elsősorban a fehér borokra koncentrál. Viszonylag sok fajtával dolgoznak, mert ma még ezt várja tőlük a piac. A fehérek közül az irsai nagyon jól megy, hiszen könnyed, illatos, jól fogyasztható ital. Feindék szerint az olaszrizling is rendkívül fontos, de kísérleteznek a rajnai rizlinggel is és Zeuszt is telepítettek. A vörösöknél a kékfrankosra koncentrálnak, amelyet remek fajtának tartanak a házasításra. De látnak fantáziát Magyarországon a shirazban és a pinot noirban is.
EFFENDY-VIN
A családban már a dédszülők is foglalkoztak szőlőtermeléssel, az ősi birtokok Lesencetomajon és környékén terültek el. Ültetvényeik magas mésztartalmú, agyagos talajon találhatók. Boraik zömét reduktív eljárással készítik. Fajtáik: olaszrizling, chardonnay, sárga muskotály, ottonel muskotály, szürkebarát, irsai olivér, sauvignon blanc, zöld veltelini. Csúcsboruk a 2012 januárjában olaszrizlingből szüretelt Mea Culpa. 2013-ban az országos borversenyen az Apostol Jégbor ezüst, a Chardonnay arany, a Mea Culpa pedig kategóriagyőztesként arany minősítést ért el. A VINAGORA borversenyen a Balatonedericsi Chardonnay (2012) ezüst, az Apostol Jégbor (Olaszrizling, 2009) arany, a Mea Culpa (Olaszrizling, 2011) „arany champion díj” minősítést kapott.