Helyszín

Kézműves borászat, amely náluk azt jelenti, hogy a szőlő művelésének alacsony gépesítése mellett a metszéstől a címke felragasztásáig minden kézzel történik. Kilenc és fél hektáron gazdálkodnak. A kis mennyiség előnye, hogy minden egyes tőkét számon tudnak tartani, így is törekszenek a minél jobb minőségre.

 

Fajtáik:

Olaszrizling. Ez a ház legszárazabb bora. Íze és illata a keserű mandulára emlékeztet.

Rizlingszilváni. Félszáraz fehérbor, amely Badacsonyban fűszeresebb, mint szülőhazájában, Németországban, mert itt több napsütést és kevesebb csapadékot kapnak a szőlők.

Szürkebarát. Badacsony leghíresebb és legkedveltebb bora. Muskotály. Egyedi gyümölcsös és zamatos illatú bor.

Késői szüretelésű olaszrizling. Minden évben nagy rizikó, hogy a szőlők kibírják-e az első fagyokig, ezért mindig a legegészségesebbeket hagyják erre a célra.

Ürmös. A ház specialitása, amelyet kétszáz éves recept alapján készítenek, az alapborba tizenhét gyógy- és fűszernövényt, valamint szárított citrom- és narancshéjat áztatva.