Helyszín

Első osztályú nyersanyagok, magas szintű felszolgálás, kellemes környezet és szakmaszeretet a veszprémi Villa Medici Hotel & Restaurantban. A korábbi díszterem a Villa Medici szíveként gourmet étteremként 12 órás előfoglalással, degusztációs menükkel várja a kulináris élvezetek rajongóit. Az előfoglalás és a séf által összeállított menük is a legmagasabb fine dining élményt hivatottak biztosítani.
Még több egyéb helyszín
KÁL-VIN PINCÉSZET
A pincészet 1993-ban alakult a Varga család szőlő- és borgazdaságából. Szőlőik nagyobb része a bazalt Fekete hegy délnyugati lejtőjén, a Káli-medence legjobb dűlőiben található, de a badacsonyi borvidéken, a balatonrendesi szőlőhegyen is vannak ültetvényeik. Fő fajtáik az olaszrizling, a szürkebarát és izgalmas helyi fajták választéka: kéknyelű, budai, rózsakő, vulcanus, juhfark. Borászati üzemüket és vendéglőjüket Révfülöpön, a „Mákvirág” pincének nevezett százéves épületegyüttesből alakították ki. A borokat a termőhelyből és a fajtákból adódó tüzesség, intenzív ásványosság jellemzi.
SZABÓ ÉS FIA BORPINCE
A család a 18. századtól foglalkozik szőlő- és bortermeléssel. A pincészet és a panzió ma is családi vállalkozásként üzemel. A Nivegy-völgy agyagtalaján, tizenöt hektáron termelik a Balaton-felvidék jellegzetes zamatú borait. Fajtáik: olaszrizling, szürkebarát, ottonel muskotály, chardonnay, kékfrankos, cabernet franc, merlot és legféltettebb kincsük, a juhfark. A kuriózumnak számító fajta a hagyomány szerint itt őshonos, és innen került a Somlóra. A borkészítés évszázados hagyományainak megőrzése mellett fontosnak tartják a korszerű technológia alkalmazását is. A legoptimálisabb hőmérsékleten erjesztett boraik fajtától függően reduktív, illetve hagyományos, ászokhordós érlelést kapnak. Ez bortípustól függően két hónaptól (illatos fehérborok, rozé) akár két-három évig is eltarthat (juhfark, testes
FEIND BORHÁZ
A dédszülők kezdték a szőlőtermesztést és borkészítést alig fél hektáron. A birtok mára mintegy 100 hektárra bővült. A birtok elsősorban a fehér borokra koncentrál. Viszonylag sok fajtával dolgoznak, mert ma még ezt várja tőlük a piac. A fehérek közül az irsai nagyon jól megy, hiszen könnyed, illatos, jól fogyasztható ital. Feindék szerint az olaszrizling is rendkívül fontos, de kísérleteznek a rajnai rizlinggel is és Zeuszt is telepítettek. A vörösöknél a kékfrankosra koncentrálnak, amelyet remek fajtának tartanak a házasításra. De látnak fantáziát Magyarországon a shirazban és a pinot noirban is.
MÁLIK PINCE
A család 1963-ban költözött Badacsonyba, azóta van szőlőjük és boruk, de csak egy évtizede lépett velük piacra Málik Zoltán. Termőterületük a Badacsony déli oldalán található, kétszáz méteres magasságban, közvetlenül a bazaltorgonák alatt. Hagyományos fajtákkal, művelési móddal és borkészítési módszerekkel dolgoznak, nem alkalmaznak modern technológiákat. A borokat fajélesztő és egyéb segédanyagok hozzáadása nélkül, fahordóban erjesztik és érlelik. Fajtáik: kéknyelű, olaszrizling, budai zöld, bakator, zeusz és szürkebarát. Azt vallják, hogy a borvidék rangját az ezekből a fajtákból készített, nagy testű száraz fehérborokkal lehet visszaállítani.