Partner

Az agroturizmus híveiként a Szászi Birtokon a természet, a szőlő és a pince közelében, lélegzetállító balatoni panorámával várjak a vendégeket, őszintén, mindenféle hivalkodást mellőzve. A Szent György-hegy békés, turistaáradattól mentes oldalában található birtokon a diófa alatt megízlelni az itt készült borokat, esetleg részt venni a készítésükben feledhetetlen és nem mindennapi élmény.

A Szászi Birtokon bioművelés folyik, semmiféle szintetikus anyagot nem használnak, csak rézzel, kénnel és lombtrágyával dolgoznak. Kínálatukban megtalálhatóak a könnyű, gyümölcsös reduktív borok és az ászkolt, nagy formátumú, százaz vagy a desszert borok is. A pince 15 éve működik, idén nyáron építettek egy éttermet is, a Viridáriumot, amely főszezonban minden nap nyitva van, szezonon kívül pedig hétvégente, különleges programokkal kiegészítve. Gasztronómiában a természetes, helyi alapanyagok számukra az elsődlegesek, szeretik az egyszerű, letisztult ételeket. Vinotékájuk az év minden napján nyitva áll, ahol lehet bort kóstolni és vásárolni is. Azzal sem kell törődni, ki vezet haza, ugyanis a birtok körül találhatók vendégházaik is.

Szent György-hegyi Olaszrizling 2014. Az érett alapanyagból adódóan mély sárga színű, nagyon érett, fehérhúsú, gyümölcsös aromákat mutat illatban és ízben egyaránt. Az ízt végigkíséri az ásványos karakter. Az olaszrizling a Balaton-felvidék egyik fő fajtája, így a Szászi Birtokon is a legnagyobb területen termesztett szőlő.