Partner

A Kővirág mára fogalommá vált a Káli-medencében. A köveskáli étteremben nyáron hatalmas napernyő alatt ülhetnek ki a kertbe. Esténként a tücskö, kabócák ciripelése, a gyertyák fénye és a kerti fűszernövények, virágok bódító illata, az ízek harmóniája és egy-egy környékben művelt szőlőből készült bor elfeledteti velünk a hétköznapok nehézségeit. A legnagyobb nyári nyüzsgésben is nyugalmat, békét áraszt ez a hely. Télen is érdemes ide ellátogatni, hiszen ilyenkor az étterem csikótűzhelyében pattogó tűz melege mellett kóstolhatjuk meg a konyha finomságait, ahol többnyire környékbeli, szezonális alapanyagokból készülnek az ételek, és háromnaponta új étlap kerül az étterem falán lógó táblákra. A bor-szortiment a környékbeli legkiválóbb borászatok tételeiből áll. A ház saját borral is büszkélkedhet, ez a Kővirág Olaszrizling, amelyet Káli Balázs borász készít Szentbékkálla napsütötte domboldalain érő szőlőből.

A Kővirág Panzióban hat kétszintes, hatvan négyzetméteres, 4 fős lakosztály várja a pihenni vágyókat, amelyek ötvözik a népies és mediterrán lakberendezést a 21. század komfortjával. Az egykori bikaistállóból kialakított lakosztályok vastag falainak köszönhetően a nyári forróságban üdítően hűvösek, télen pedig bent tartják a meleget. Az étterem bejáratával szemben álló két vendégházat bérelhető, akár hosszabb időre is.