Partner
A Bencze Családi Birtokot 2011 novemberében alapították tulajdonosai egy 0,3 hektáros olaszrizling parcellával a Szent György-hegy déli oldalán, miután beleszerettek a hegybe, az érintetlen természetbe és az egyedülálló termőhelybe. A mára húsz hektárra duzzadt szőlőterületen a kezdetektől organikus szemléletben dolgoznak. Fontosnak tartják az aktív talajéletet, amely döntően határozza meg a szőlőből készült bor extrakt és ásványi anyag tartalmát is, illetve a termőhely önkifejező képességét. Minden boruk spontán erjed, a helyi vadélesztők segítségével. A pincében a borkészítés során kizárólag ként használnak, amelynek mennyiségét évről-évre csökkentik. Terveik középpontjában a helyi, régi magyar szőlőfajták felfedezése, a itteni termőhely karakterét tükröző természethű borok és pezsgők készítése áll.
A szőlőskertekkel a birtokhoz került nyári lakokat vendégházakká alakították, amelyek már 2013 novemberétől várják a megpihenni vágyó vendégeket. A cél egy családi agroturizmus, ahol a város zajától menekülők a pihenésen túl a szőlő körül egy-egy munkafolyamatban akár aktívan is részt vehetnek.