Helyszín
Kisdörgicsén, a Balatontól hat kilométerre a Sárffy család egykori uradalmi épületében alakították ki a Sárffy Uradalmi Vendégház lakosztályait, ahol a megszokott falusi hangok mellett, még hallani a csendet, és éjjel a Tejút szikrázó csillagai vigyáznak a vendégekre. A ház nagyvonalúan tágas terei inspirálhatják a vendégeket alkotó munkájukban, a vastag kőfalak csendjében pedig könnyen jön az álom.
Még több egyéb helyszín
TÓTH VENDÉGLŐ
Az egész évben nyitva tartó, fedett terasszal rendelkező légkondicionált étterem szünnap nélkül várja vendégeit. A nagy étel- és italválasztékkal, különleges borokkal és pálinkákkal, házias ízekkel, helyi ételspecialitásokkal működő 180 személyes étterem nyáron 100 férőhelyes hangulatos kerthelyiséggel kiegészülve, élő zenével biztosítja a kellemes időtöltést. A magyaros vendéglátásról, rendezvények, esküvők, állófogadások színvonalas lebonyolításáról szakképzett, nagy gyakorlattal rendelkező csapat gondoskodik. Az 1988-ban épült étterem a Balaton északi partján, a 71-es főúttól 100 méterre, Révfülöp keleti szélén található.
2HA SZŐLŐBIRTOK ÉS PINCÉSZET
A pincészet a badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György-hegyen műveli 2 × 2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, ami garancia lehet arra, hogy területeiket teljes odafigyeléssel és odaadással tudják művelni, a termésből pedig a lehető legjobb bort készítsék. A boutiqe borászat filozófiája nem a jelenről szól, hanem erről az útról, amely sohasem ér véget. A borvidéken ma még szokatlan módon a hangsúlyt a vörösborokra helyezik, amivel a filoxéravész előtti Balaton-felvidéki hagyományokat követik. Fajtaválasztékukban Magyarországon egyedüliként kísérleteznek az ősi etruszk eredetű toszkán sangiovesével, amiből Tabunello néven készítenek borokat. A természetesség jegyében kerülnek minden olyan beavatkozást, ami a bor
BORBARÁTOK, FATA PINCE
Kézműves borászat, amely náluk azt jelenti, hogy a szőlő művelésének alacsony gépesítése mellett a metszéstől a címke felragasztásáig minden kézzel történik. Kilenc és fél hektáron gazdálkodnak. A kis mennyiség előnye, hogy minden egyes tőkét számon tudnak tartani, így is törekszenek a minél jobb minőségre. Fajtáik: Olaszrizling. Ez a ház legszárazabb bora. Íze és illata a keserű mandulára emlékeztet. Rizlingszilváni. Félszáraz fehérbor, amely Badacsonyban fűszeresebb, mint szülőhazájában, Németországban, mert itt több napsütést és kevesebb csapadékot kapnak a szőlők. Szürkebarát. Badacsony leghíresebb és legkedveltebb bora. Muskotály. Egyedi gyümölcsös és zamatos illatú bor. Késői szüretelésű olaszrizling. Minden évben nagy rizikó, hogy a
PÁNTLIKA PINCÉSZET
A társaságot több mint húsz éve alapították, tulajdonosai magyar magánszemélyek. Negyven hektár saját szőlőültetvényt művelnek Dörgicse környékén. A falu 900 éves borkészítési hagyományait igyekeznek megőrizni és továbbvinni. Könnyű, friss, gyümölcsös borokat készítenek, túlnyomórészt reduktív technológiával, de kínálatukban megtalálhatók a hagyományos, hordós érlelésű tételek is. Fajtáik: olaszrizling, chardonnay, sauvignon blanc, pinot blanc, szürkebarát, sárgamuskotály, juhfark, zweigelt, kékfrankos, cabernet sauvignon. A mindennapok borai mellett prémiumtermékeket, szelekciókat és késői szüretelésű tételeket is készítenek. Saját törkölypálinka és habzóbor is színesíti a kínálatot. A pincészet rendszeresen részt vesz kiállításokon, borkóstolókon, szervezett bírálatokon és fesztiválokon. A különböző versenyeken rendre kiváló eredményeket érnek el.