Helyszín
Kisdörgicsén, a Balatontól hat kilométerre a Sárffy család egykori uradalmi épületében alakították ki a Sárffy Uradalmi Vendégház lakosztályait, ahol a megszokott falusi hangok mellett, még hallani a csendet, és éjjel a Tejút szikrázó csillagai vigyáznak a vendégekre. A ház nagyvonalúan tágas terei inspirálhatják a vendégeket alkotó munkájukban, a vastag kőfalak csendjében pedig könnyen jön az álom.
Még több egyéb helyszín
FÜRJES VILLA
Balatonfüred központjában, a parton húzódó Tagore sétánytól csupán pár percre található a Fürjes Villa és a Fürjes Villa Apartman- és Rendezvényház, alig százötven méterre az Eszterházy strandtól és Füred új élettel teli, nyüzsgő központjától. A Fürjes Villa, mely Balatonfüred ősi nevéről - Fürjes hely - kapta a nevét, 2008-óta egyre népszerűbb a vendégek körében. A Fürjes Villa már nemcsak a családok kedvelt nyaralóhelye, de tökéletes helyszíne esküvőknek, céges rendezvényeknek, tréningeknek is. Modern technikai eszközökkel felszerelt rendezvénytermük 50-55 fő kényelmes befogadására alkalmas. A villában kellemes, légkondicionált szobákban és lakosztályokban klasszikus, otthonos berendezés és kényelem várja a vendégeket. Az új apartmanházban
CHIANTI ÉTTEREM
A veszprémi étterem filozófiája szerint egy vacsoránál épp oly fontos a hely meghittsége, az előzékeny szerviz, mint a felszolgált ételek tálalása és kivételes zamata. A Chianti csapata hisz abban, hogy klasszikus szakértelemmel, kitartó odaadással, kifogástalan alapanyagokkal és színvonalas konyhával, szórakoztató élménnyé nemesítik az itt eltöltött időt. 2015-ben az éttermet 13 pontra (egy szakácssapkára) értékelte a Gault & Millau 2015 étteremkalauz.
SZABÓ ÉS FIA BORPINCE
A család a 18. századtól foglalkozik szőlő- és bortermeléssel. A pincészet és a panzió ma is családi vállalkozásként üzemel. A Nivegy-völgy agyagtalaján, tizenöt hektáron termelik a Balaton-felvidék jellegzetes zamatú borait. Fajtáik: olaszrizling, szürkebarát, ottonel muskotály, chardonnay, kékfrankos, cabernet franc, merlot és legféltettebb kincsük, a juhfark. A kuriózumnak számító fajta a hagyomány szerint itt őshonos, és innen került a Somlóra. A borkészítés évszázados hagyományainak megőrzése mellett fontosnak tartják a korszerű technológia alkalmazását is. A legoptimálisabb hőmérsékleten erjesztett boraik fajtától függően reduktív, illetve hagyományos, ászokhordós érlelést kapnak. Ez bortípustól függően két hónaptól (illatos fehérborok, rozé) akár két-három évig is eltarthat (juhfark, testes
SZENT ANTAL PINCE
A szigligeti várhegy szomszédságában emelkedő Antal-hegy legrégebbi pincéje 1887-ben épült. Száz év elteltével, romos állapotban vásárolta meg a család, ahol több évtizede nemzedékről nemzedékre öröklődik a borkészítés hagyománya. Felújítása után az épület hosszú ideig csak bor tárolására szolgált, majd 1999-ben nyílt meg a pincészet. A legfiatalabb generáció képviselői Szántó Zsolt és Cseh Judit különösen fontosnak tartják, hogy boraikat – amelyeket a hagyományos és a modern technológiák együttes alkalmazásával készítenek – megfelelő környezetben ismerjék meg a látogatók. Fajtáik: olaszrizling, szürkebarát, kéknyelű, zeus, furmint, ottonel muskotály, pinot noir, cabernet sauvignon, kékfrankos.