Helyszín
A Malackrumplit néhány lelkes fiatal indította el gerilla étteremként 2013-ban. Létrejöttének célja az volt, hogy a Fekete-Bárány Manufaktúra balatonhenyei bio gazdaságában megtermelt zöldségekből és húsokból egyszerű, őszinte ételeket készítsenek, ezzel is kommunikálva azt a missziót, amely megpróbálja visszavezetni a társadalmat a tiszta, rendes élelmiszerek irányába. A projekt egyedülálló itthon (de nem ritkaság máshol), saját ellenőrzött ökológiai gazdaságukban gondosan megtermelik az alapanyagokat, összeszedik a többit más (hozzájuk közel álló) termelőktől és a modern konyhai technológia segítségével jóizű ételeket készítenek.
2014-ben bisztróvá váltak, csak a fehér abrosz és a csokornyakkendős pincér hiányzott ahhoz, hogy étteremnek mondják magukat. A szezon végével rájöttek, hogy ez nem az ő irányunk, nem ez az út amin járniuk kell. Nem lesznek étterem, még csak elegáns bisztró sem. A Malackrumpli útja más. A Malackrumpli gyakorlatilag egy élményhely, egy olyan világ, ahová strandpapucsban és bermudában is besétálhatnak a vendégek, ihatnak egy kiváló kézműves sört vagy egy jó bio fröccsöt, akár leheveredhetnek a fűbe egy pokrócra, és hallgatják a zenét (vagy focizhatnak egyet a gyerkőcöddel), akár leülhetnek a napvitorlák alá és esznek egy csúcs bisztró ételt, vagy egy igazán kézműves hamburgert (ők sütik a bucit is, és még az állatot is ők nevelik és dolgozzák fel – van ennél kézművesebb?), a lényeg a hangulat, a zene, az íz, a társaság. Ez a Malackrumpli stílus.