Helyszín
A családi borászat a szőlő- és bortermelés hagyományait újragondolva, a korszerű technológiát az évszázados módszerekkel ötvözve készíti borait.
Náluk a szőlő és a bor nemcsak a borász különleges figyelmét, személyes jelenlétét érdemli ki, de a tágabb család apraja-nagyja követi aktívan és kommentálja a folyamatot, ahogy a mustból bor lesz.
A Kőróka Pincészet alapítása pillanatától a helyi tradíciók megőrzésére törekszik, a pince elnevezését is a Káli-medence népmesevilágából kapta. Borászuk a kőróka történetét is szívesen elmeséli a kóstolók alkalmával a borteraszon, a terebélyes diófa alatt.
A szőlőültetvények, bár egymástól kőhajításra vannak, két borvidéken terülnek el. A birtok központjának számító Szűcs-hegyi dűlőt agyagos, mészzárványokkal átjárt lösztalaj borítja, a Bács-hegyen a bazalt a szőlő mineralitását adja. Az eltérő talajok izgalmas eredményeket hoznak létre a borász és a borbarátok számára is. Fajtáik: olaszrizling, rizlingszilváni, cabernet sauvignon, chardonnay.