Helyszín
Páratlan gasztronómiai élményekkel, stílussal és kiszolgálással várja vendégeit az Almádi Yacht Club étterme. Balatonalmádi kulináris oázisában különleges étel- és italválasztékot kínálnak elegáns környezetben.
Még több egyéb helyszín
FOLLY ARBORÉTUM ÉS BORÁSZAT
Az arborétum szerves részeként működő borászatot a ma aktív Folly-generáció, Judit és Réka üknagyapja alapította, aki 1878-ban építette meg a ma is használatban lévő pincét. A badacsonyi történelmi borvidék hagyományaihoz híven főként fehérborokkal foglalkoznak, azok közül is a környékre jellemző fajtákat – szürkebarát, muscat ottonel, budai zöld, olaszrizling – részesítik előnyben. A kor követelményeinek megfelelően élnek a tisztaság és üdeség megőrzését szolgáló eszközökkel, de ha úgy kívánja a bor, őseik tudásához fordulnak, és fahordókban, seprőn tartva érlelik a napsütötte szőlőszemek levét.
ANNA GRAND HOTEL
A négycsillagos Anna Grand Hotel Wine & Vital Közép–Európa legnagyobb édesvízi tavának északi partján, Balatonfüred történelmi belvárosában helyezkedik el. A Balaton-part a híres Tagore sétánnyal száz méterre található a szállodától, északról pedig a füredi kiserdő (téli, nyári teniszpályákkal) határolja az 1,7 hektáron fekvő épületegyüttest. Balatonfüred város a műemlékekben gazdag, reformkori városközpontjának rehabilitációját és komplex fejlesztését európai uniós forrásokból valósította meg.
BORBARÁTOK, FATA PINCE
Kézműves borászat, amely náluk azt jelenti, hogy a szőlő művelésének alacsony gépesítése mellett a metszéstől a címke felragasztásáig minden kézzel történik. Kilenc és fél hektáron gazdálkodnak. A kis mennyiség előnye, hogy minden egyes tőkét számon tudnak tartani, így is törekszenek a minél jobb minőségre. Fajtáik: Olaszrizling. Ez a ház legszárazabb bora. Íze és illata a keserű mandulára emlékeztet. Rizlingszilváni. Félszáraz fehérbor, amely Badacsonyban fűszeresebb, mint szülőhazájában, Németországban, mert itt több napsütést és kevesebb csapadékot kapnak a szőlők. Szürkebarát. Badacsony leghíresebb és legkedveltebb bora. Muskotály. Egyedi gyümölcsös és zamatos illatú bor. Késői szüretelésű olaszrizling. Minden évben nagy rizikó, hogy a
MÁLIK PINCE
A család 1963-ban költözött Badacsonyba, azóta van szőlőjük és boruk, de csak egy évtizede lépett velük piacra Málik Zoltán. Termőterületük a Badacsony déli oldalán található, kétszáz méteres magasságban, közvetlenül a bazaltorgonák alatt. Hagyományos fajtákkal, művelési móddal és borkészítési módszerekkel dolgoznak, nem alkalmaznak modern technológiákat. A borokat fajélesztő és egyéb segédanyagok hozzáadása nélkül, fahordóban erjesztik és érlelik. Fajtáik: kéknyelű, olaszrizling, budai zöld, bakator, zeusz és szürkebarát. Azt vallják, hogy a borvidék rangját az ezekből a fajtákból készített, nagy testű száraz fehérborokkal lehet visszaállítani.