Helyszín
Páratlan gasztronómiai élményekkel, stílussal és kiszolgálással várja vendégeit az Almádi Yacht Club étterme. Balatonalmádi kulináris oázisában különleges étel- és italválasztékot kínálnak elegáns környezetben.
Még több egyéb helyszín
A’CAPELLA SZŐLŐBIRTOK
Az „a capella” hangszeres kíséret nélküli kórusmű. A pincészet számára a név utal a borász hangmérnök, zenész múltjára, és szimbolizálja a borkészítés kézműves jellegét, valamint kifejezi ambíciójukat, hogy kimagasló minőségű borokat készítő családi műhelyt teremtsenek. A kézművesség számukra azt jelenti, hogy kisüzemi, illetve manuális módszerekkel dolgoznak, a borász minden lépést személyesen kísér végig, állandó interakcióban a borral. Az 1900-as évek elején épült boltíves pincéjük családi örökségből származik, ugyanekkor készült hagyományos, fakosaras nyomóprésüket pedig Szigligeten, az egykori urasági Purgly-pince hagyatékából vásárolták. Másfél hektáros szőlőjüket Ábrahámhegyen, az egyik legkiválóbb adottságú, déli fekvésű Szilvádi-dűlőben telepítették saját elképzelésük szerint, maximálisan alkalmazkodva az időjárási és
SZENT ANTAL PINCE
A szigligeti várhegy szomszédságában emelkedő Antal-hegy legrégebbi pincéje 1887-ben épült. Száz év elteltével, romos állapotban vásárolta meg a család, ahol több évtizede nemzedékről nemzedékre öröklődik a borkészítés hagyománya. Felújítása után az épület hosszú ideig csak bor tárolására szolgált, majd 1999-ben nyílt meg a pincészet. A legfiatalabb generáció képviselői Szántó Zsolt és Cseh Judit különösen fontosnak tartják, hogy boraikat – amelyeket a hagyományos és a modern technológiák együttes alkalmazásával készítenek – megfelelő környezetben ismerjék meg a látogatók. Fajtáik: olaszrizling, szürkebarát, kéknyelű, zeus, furmint, ottonel muskotály, pinot noir, cabernet sauvignon, kékfrankos.
BORBARÁTOK, FATA PINCE
Kézműves borászat, amely náluk azt jelenti, hogy a szőlő művelésének alacsony gépesítése mellett a metszéstől a címke felragasztásáig minden kézzel történik. Kilenc és fél hektáron gazdálkodnak. A kis mennyiség előnye, hogy minden egyes tőkét számon tudnak tartani, így is törekszenek a minél jobb minőségre. Fajtáik: Olaszrizling. Ez a ház legszárazabb bora. Íze és illata a keserű mandulára emlékeztet. Rizlingszilváni. Félszáraz fehérbor, amely Badacsonyban fűszeresebb, mint szülőhazájában, Németországban, mert itt több napsütést és kevesebb csapadékot kapnak a szőlők. Szürkebarát. Badacsony leghíresebb és legkedveltebb bora. Muskotály. Egyedi gyümölcsös és zamatos illatú bor. Késői szüretelésű olaszrizling. Minden évben nagy rizikó, hogy a
ORBÁN PINCE
A pincészet összesen 6,5 hektáron, természetben két tagban fellelhető területen termeszt szőlőt. Ebből a korábban, 2007-ben megszerzett 4,5 hektár chardonnay a Balaton-felvidéki borvidék területén, Szentbékkállán, a Kőtenger melletti, délnyugati kitettséget adó Farkastetőn található. A 2008-ban birtokba vett 2 hektár szürkebarát a Badacsonyi borvidéken, Balatonrendesen, a Kerekesdomb déli, Balatonra lejtő és látó dűlőjén terem. A 71-es főút 71-es kilométerkövénél a szőlő egy öreg, Kúria-jellegű épületet ölel körbe, amelyben borkóstoltató „romkocsma” várja a betérőket. A mögötte megbúvó piros köves házban (a helybéliek által csak „Babagyárnak” hívott volt játékgyártó üzemben) építették ki a szőlőfeldolgozót és a borászatot. A terület észak-keleti csücskében