Helyszín
Páratlan gasztronómiai élményekkel, stílussal és kiszolgálással várja vendégeit az Almádi Yacht Club étterme. Balatonalmádi kulináris oázisában különleges étel- és italválasztékot kínálnak elegáns környezetben.
Még több egyéb helyszín
HOMOLA PINCÉSZET
Homola Szabolcs néhány éve kezdte minden előzmény nélkül, már ami a családi hagyományokat illeti. Első önálló évjárata 2009-ből való. A Homola Pincészet mára elismert szereplője a borpiacnak. A borászat 11 hektár saját birtokkal rendelkezik, de másoktól is vesznek szőlőt. A szakmai vezető Tokaj-hegyalja egyik fenegyereke, Homonna Attila. Két fajtára koncentrálnak, de természetesen ennél jóval nagyobb a szortiment. A fehérek közül az olaszrizling a zászlóshajó. Nem véletlen, hogy csatlakoztak a csopaki kódexhez, amely célul tűzte ki, hogy szabályozza a fajta készítésének módját. A kékfrankosban is nagy fantáziát látnak, amelynek kitűnő hely a tihanyi belső tó melletti Lapi dűlő. A könnyedebb stílust
CHIANTI ÉTTEREM
A veszprémi étterem filozófiája szerint egy vacsoránál épp oly fontos a hely meghittsége, az előzékeny szerviz, mint a felszolgált ételek tálalása és kivételes zamata. A Chianti csapata hisz abban, hogy klasszikus szakértelemmel, kitartó odaadással, kifogástalan alapanyagokkal és színvonalas konyhával, szórakoztató élménnyé nemesítik az itt eltöltött időt. 2015-ben az éttermet 13 pontra (egy szakácssapkára) értékelte a Gault & Millau 2015 étteremkalauz.
VARGA PINCÉSZET
Az 1993 óta működő családi vállalkozás közel kétszázötven hektáron műveli saját szőlőit, illetve további körülbelül ezer hektárról vásárol szőlőt a borkészítéshez. A feldolgozás során legfontosabb szempontjuk a tisztaságra való törekvés. A fehér- és rozémustot erjesztés előtt tisztítják, a színtiszta tükrös mustot alacsony hőfokon erjesztik borrá; így örökítik át a szőlő frissességét és gyümölcsösségét boraikba. Fahordós pincéjük dísze a közel tizenkét ezer literes hordó, mely a Dunántúl legnagyobbja. Jellemzően vörösboraik kapnak fahordós érlelést, fehérboraikat inkább acéltartályban és palackban érlelik. Varga Péter: „Ma már egyre kevésbé isszuk, mint inkább kóstoljuk a borokat; az érdekeset és a különlegeset keressük. Már nemcsak a közeli
VILLA MEDICI
Első osztályú nyersanyagok, magas szintű felszolgálás, kellemes környezet és szakmaszeretet a veszprémi Villa Medici Hotel & Restaurantban. A korábbi díszterem a Villa Medici szíveként gourmet étteremként 12 órás előfoglalással, degusztációs menükkel várja a kulináris élvezetek rajongóit. Az előfoglalás és a séf által összeállított menük is a legmagasabb fine dining élményt hivatottak biztosítani.