Helyszín

Páratlan gasztronómiai élményekkel, stílussal és kiszolgálással várja vendégeit az Almádi Yacht Club étterme. Balatonalmádi kulináris oázisában különleges étel- és italválasztékot kínálnak elegáns környezetben.
Még több egyéb helyszín
MALACKRUMPLI
A Malackrumplit néhány lelkes fiatal indította el gerilla étteremként 2013-ban. Létrejöttének célja az volt, hogy a Fekete-Bárány Manufaktúra balatonhenyei bio gazdaságában megtermelt zöldségekből és húsokból egyszerű, őszinte ételeket készítsenek, ezzel is kommunikálva azt a missziót, amely megpróbálja visszavezetni a társadalmat a tiszta, rendes élelmiszerek irányába. A projekt egyedülálló itthon (de nem ritkaság máshol), saját ellenőrzött ökológiai gazdaságukban gondosan megtermelik az alapanyagokat, összeszedik a többit más (hozzájuk közel álló) termelőktől és a modern konyhai technológia segítségével jóizű ételeket készítenek. 2014-ben bisztróvá váltak, csak a fehér abrosz és a csokornyakkendős pincér hiányzott ahhoz, hogy étteremnek mondják magukat. A szezon végével rájöttek, hogy ez nem
SPOON IL MERCATO
Itália utcáin sétálva szembesül az ember az olasz zsibongással, a piac visszaadhatatlan hangulatával. Az alsóörsi Il Mercato kerthelyisége a Balaton-partra varázsolja vendégeinek ezt a napsütötte, élettel teli, nyüzsgő világot. Vasárnaponként pedig, hogy ne csak illúzió legyen, a Spoon il Mercato kicsit olasz piaccá változik. A jó ételek zamata a minőségi alapanyagokban rejlik. Ezt persze az olaszok pontosan tudják, ezért is szerves részre kultúrájuknak a piac. A piac, ami találkozási pont, közösségi színtér és a legjobb alapanyagok beszerzési helye. Az Il Mercatoban is az olasz pékáru, a sonkák, a sajtok, borok otthonává váltak, hogy az otthonában Ön is az olasz íz
FOLLY ARBORÉTUM ÉS BORÁSZAT
Az arborétum szerves részeként működő borászatot a ma aktív Folly-generáció, Judit és Réka üknagyapja alapította, aki 1878-ban építette meg a ma is használatban lévő pincét. A badacsonyi történelmi borvidék hagyományaihoz híven főként fehérborokkal foglalkoznak, azok közül is a környékre jellemző fajtákat – szürkebarát, muscat ottonel, budai zöld, olaszrizling – részesítik előnyben. A kor követelményeinek megfelelően élnek a tisztaság és üdeség megőrzését szolgáló eszközökkel, de ha úgy kívánja a bor, őseik tudásához fordulnak, és fahordókban, seprőn tartva érlelik a napsütötte szőlőszemek levét.