Helyszín
Páratlan gasztronómiai élményekkel, stílussal és kiszolgálással várja vendégeit az Almádi Yacht Club étterme. Balatonalmádi kulináris oázisában különleges étel- és italválasztékot kínálnak elegáns környezetben.
Még több egyéb helyszín
HALÁSZKERT ÉTTEREM
Balatonfüreden, a megújult reformkori városrészben, a 71-es balatoni főút és a Zákonyi Ferenc sétány kereszteződésénél található a település egyik legrégebbi, legpatinásabb étterme. A Halászkert az 1940-es években már nagy népszerűségnek örvendett a halételeket kedvelők körében. Ekkoriban még viszonylag kis kerthelyiség és nádtetős épület várta a betérő vendégeket, ám az épület 1961-ben teljesen leégett. A nemzetközi hírű, Kossuth- és Ybl-díjas építész, Makovecz Imre tervei alapján 1963-ban újjáépült az étterem, amely azóta is romantikus vacsorázó hely Füreden. Az étterem halválasztékára különösen büszkék, számos más, különleges étel közül ezek a legkeresettebbek. Ízeikben és tálalásukban őrzik, felidézik a tóparti táj jellegzetes hangulatát. A balatoni
SKRABSKI PINCÉSZET
A vállalkozást Skrabski Fruzsina és férje, Mészáros Dávid indították el egy régi, klasszikus nádfedeles pince felújításával. Fruzsina szülei már 1970-ben nekiláttak a szomszéd telken lévő romos pince felújításának. A család itt töltötte a nyarakat, és nagyon megszerették a Leshegy szépségeit. Dávid ide kerülve látta, hogy valamikor a szőlők és a pincék megélhetést adtak az embereknek, akik értéket teremtettek a hegyen. Felvetődött benne, miért ne lehetne újraépíteni ezt a világot. Így három hektár szőlő megvásárlásával és további két új telepítéssel 2007-ben elindította vállalkozását. A tulajdonosok és a háromfős szakmai csapat célja, hogy jó ivású, harmonikus, tiszta borokat készítsenek, amelyek egyedi termőhely-karakterrel
2HA SZŐLŐBIRTOK ÉS PINCÉSZET
A pincészet a badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György-hegyen műveli 2 × 2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, ami garancia lehet arra, hogy területeiket teljes odafigyeléssel és odaadással tudják művelni, a termésből pedig a lehető legjobb bort készítsék. A boutiqe borászat filozófiája nem a jelenről szól, hanem erről az útról, amely sohasem ér véget. A borvidéken ma még szokatlan módon a hangsúlyt a vörösborokra helyezik, amivel a filoxéravész előtti Balaton-felvidéki hagyományokat követik. Fajtaválasztékukban Magyarországon egyedüliként kísérleteznek az ősi etruszk eredetű toszkán sangiovesével, amiből Tabunello néven készítenek borokat. A természetesség jegyében kerülnek minden olyan beavatkozást, ami a bor
PURA VIDA
Pura Vida Wine & Dine Étterem ötlete már évek óta motoszkált a tulajdonosok fejében. Néhány évet Spanyolországban töltöttek, majd onnan hazaköltözve 2 évig falusi turizmussal foglalkoztak. Itt már meghatároztak magunknak egy színvonalat, melyből nem voltak hajlandóak leadni. Ennek a vállalkozásnak a sikerein felbuzdulva vágtak bele a Pura Vida Wine & Dine Étterembe. Az étterem családi vállalkozás, ahol a tulajdonosok minden poszton képviseltetik magukat ezzel garantálva ételeink, italaink és a kiszolgálás állandó jó minőségét. Az állandó étlap mellett napi ajánlatokkal igyekeznek a változatos, évszakhoz illő, főként mediterrán konyha ízeit kínálni vendégeiknek. Hangsúlyosan szerepelnek az étlapon a tengeri herkentyűk (királyrák, fekete kagyló)