Program
A kóstolás technikája
a bor élvezetével, fogyasztásával összefüggő témák, és hazánk legelterjedtebb szőlőfajtáiból készült borok bemutatása.
A „borsuli” során önálló témákat tárgyalnak, amelyek önmagukban is érdekesek, együtt pedig átfogó képet adnak, hogy magabiztosan el tudj igazodni a borok világában, és szakszerűen tudd kínálni őket. Az előadások során vezetett kóstolással megismerkedünk hazánk legnépszerűbb szőlőfajtáival és azok boraival. Zárásként egy bort önállóan lebírálunk. A legjobb bíráló egy üveg bort kap ajándékba.
„Tanmenet”
november 16. A kóstolás technikája, gyakorlata: Cserszegi / Olaszrizling
november 30. A különböző borstílusok 7 borra vetítve
december 14. A minőséget befolyásoló tényezők: Sauvignon / Chardonnay
január 11. Borválasztás, borok és ételek párosítása: Merlot, Cabernet
január 25. Borok a pohárban / szervírozás: Juhfark, Furmint, Kéknyelű
február 8. A borkészítés története / a borbírálat: késői szüretek
Regisztráció és további információ a TéliKertben vagy Szittár Szandinál: +36 70 431 7413
Az első alkalommal a kóstolás technikáját sajátítjuk el. A gyakorlat alatt hat bort kóstolunk, így közelebbről megismerkedünk a Cserszegi Fűszeressel és az Olaszrizlinggel is.
A Borsulit vezeti: Bezerics Csaba
Borok:
Bezerics Cserszegi Fűszeres
Frittmann Cserszegi Fűszeres
Bezerics BalatonBor
Bezerics Anekdota
Laposa 4 Hegy
Bussay Esküvé
Hatos bérlet 18.000 Ft / fő
Ajánlom a Facebookon