Program
Borbarangolás a VÁLI BORÁSZATNÁL
A badacsonyörsi Váli családi borműhelyben május 7-én tárcsán és kemencében sült ínyenc falatokkal várják a vendégeket, amelyet Váli Péter kiváló tételeihez hangolnak. A pincészethez 4,5 hektár szőlőterület tartozik, amelyek Badacsonyörsön, a Tóti-hegyen, a Badacsony-hegyen és Szigligeten találhatók. Fő szőlőfajuk az olaszrizling, a kéknyelű, a budai zöld, a szürkebarát, a muscat ottonel és a pinot noir. Minden szőlőfajtánál nagy hangsúlyt fektetnek a terméskorlátozásra és a szüreti időpont kiválasztására. A pincében reduktív és újfahordós (500 literes) eljárással, héjon áztatással készülnek a borok. Borkóstolóikon a borok mellé igyekeznek gasztronómiai élményt is nyújtani, a helyi őstermelőktől vásárolt alapanyagokból, kemencés ételekkel.
MENÜ és BOROK
Budai-Olaszrizling nyers pezsgő 2011
VáliBor 2015 Budai zöld
Tárcsán sült libamáj tavaszi salátával – VáliBor 2014 Olaszrizling
Kacsaragu leves, zöldborsóval, vajas galuskával – VáliBor 2014 Kéknyelű, VáliBor 2015 Pinot Noir rozé
Kemencében sült mangalica tarja, magyar salsával, rakott burgonyával – VáliBor 2014 Szürkebarát, VáliBor 2014 Pinot Noir
Dédimama almáspitéje, vanília fagylalttal – VáliBor 2014 Kéknyelű Főbor
Ráadás: Váli Bogi házi sajtjai, tábortűz, visszakóstolás, meglepetés
Ajánlom a Facebookon